POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
22v

Brorsson om intresset från Ryssland - och konkurrensen i MFF: "Känns som ett öppet race"

Foto: Bildbyrån

För andra vintern i rad ryktas det om ryskt intresse för Franz Brorsson.
MFF-mittbacken är inställd på att stanna i allsvenskan, men håller dörren öppen.
- Det kan ju ändras om det kommer en speciell klubb som man verkligen vill gå till, då kan det vara läge nu, säger Brorsson till Fotbollskanalen.

På måndag gör Malmö FF sin första träning för året. Hittills har det inte skett några större förändringar, vare sig in eller ut, i skåningarnas trupp. En spelare som det ryktas om, precis som de senaste transferfönstrena, är Franz Brorsson. Förra vintern rapporterades det om bud från ryska Rostov, och 22-åringen sa då att "allt kan hända".

Nyligen uppgav Expressen att det på nytt fanns ryskt intresse för Brorsson, den här gången från Dynamo Moskva. Mittbacken själv ser det som en liknande situation som förra vintern, och är öppen för en flytt.

- Det är samma läge, jag är öppen för det mesta. Men man ska ta ett beslut också. Malmö är en bra klubb och jag har det bra här i Malmö som stad också. Men kommer det in något konkret så kan det ju ändras såklart. Men just nu, vad jag vet, så finns det inget konkret på bordet så det är svårt att spekulera om också, säger Brorsson till Fotbollskanalen.

Om intresset från Dynamo Moskva säger 22-åringen:

- Jag har bara läst om det. Min agent kör ofta så att om det inte är något konkret på bordet så säger han inte heller vilka klubbar. Han bara säger att han har kontakt med några klubbar i Europa, sedan vilka vet jag inte förrän det börjar närma sig bud och lön och den här biten. Och det är ingenting vi har snackat om. Sedan vet jag inte hur mycket sanning det ligger i intresset, det får vi se.

När du tänker du att det är rätt läge i din karriär att ta nästa steg?
- Det kan ju ändras om det kommer en speciell klubb som man verkligen vill gå till, då kan det vara läge nu till exempel. Jag har väl inte sagt något så att jag ska göra si och så många matcher. Jag vet att jag kan upptäcka nya platser, att jag inte vill vara kvar i Malmö som till jag fyller 35. Någon vill man kanske prova på Europa, eller någon annan plats. Men exakt när är svårt att säga. Med facit i hand är det lätt att säga vad som är bäst, men det vet man inte. Skulle det komma något så får jag ställa mig till det vid det tillfället.

Hur mycket påverkar Europa League-slutspel när man ska ta ett eventuellt beslut om sin framtid?
- Jo det är klart att det kittlar en del att få spela Europa-spel, även om det blir en väldigt tuff match. Men det är väl inte det som lockar mest, det är väl att Malmö fajtas om guld varje år och cupguld här vilket vi har varit nära två gånger. Så det är mycket som lockar för att stanna kvar också. Det är inte bara att sticka på första bästa. Sedan är jag i en ålder där jag vuxit upp i Malmö och spelat några år i allsvenskan och det är klart att man skulle klara av det sociala steget om man skulle gå utomlands. Jag tar det som det kommer, helt åt hållet.

Nu har det varit uppe med intresse från Ryssland två vintrar i rad, är det en liga du känner skulle passa dig?
- Jag har väl inte exakt koll på hur ligan är, men den är väl rätt fysisk och kanske lite tuffare jämfört med allsvenskan. Jag tror säkert att det hade passat mig.

Är det några andra ligor som du har ett extra gott öga för där du tror att du skulle kunna prestera på en hög nivå?
- Det är väl Tyskland och England som man har haft sedan man var liten, det hade varit lite av ett drömmål.

Säsongen 2018 inleddes för MFF med mittbackarna Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen från start. Men under ett skadedrabbat år för Bengtsson, som gjorde 12 starter, var det Nielsen, 26 starter och Brorsson, 21 starter, som spelade mest.

- Det är väldigt bra mittbackar i nuläget. Jag har ändå fått spela en del under hela året. Man utvecklas bara av att det finns tuff konkurrens här. Och de är lite äldre än mig, och kanske inte håller alla matcher heller. Då gäller det att vara där, men det är klart att jag vill spela alla matcher, säger Brorsson.

Känner du att du har en ordinarie plats om du är frisk och så?
- I Europa League fick jag inte spela så mycket från start här under hösten, jag gjorde en del inhopp. I allsvenskan fick jag spela ganska mycket ändå. Det känns som ett öppet race så som det var förra året. Men han (Uwe Rösler) har ju kört mycket på de äldre spelarna när alla har varit friska, men jag känner att jag har utvecklats mycket ändå under det här året.

Efter guld både 2016 och 2017 så går Malmö FF in i kommande säsong med en annan typ av känsla.

- Det blir revansch-känsla. Alla som kommer till Malmö vill vinna guld. Förra året kom det en del nyförvärv som inte fick vara med och vinna guld, så jag tror att de är jäkligt taggade och vi vill också såklart vinna. Våra supportrar, vi spelare och ledningen har bara ett mål, och det är att vinna SM-guld. Och i och med att jag har varit med i två cupfinaler de senaste åren så vill jag också vara med och vinna den väldigt gärna. Så det finns lite revansch från förra våren, att vi ska börja mycket bättre och hålla i det, säger Franz Brorsson.

- Vi har en riktigt bra och bred trupp. Så det ska mycket till om vi inte ska ta det, om vi gör det lika bra som i höst och fortsätter på den formen.

Publicerad 2019-01-12 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå