Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Buden inte bra nog - von Schlebrügge mot hemkomst

Max von Schlebrügge hoppas på en Europa-flytt - och ex-Hammarbyaren har förslag. Men buden är inte attraktiva nog och mittbacksstjärnan lutar allt mer åt att komma hem till Sverige.

- Det har bara varit förslag om korttidskontrakt hittills. Det ska helst vara längre kontrakt för att det ska vara intressant, säger von Schlebrügges agent Patrick Englund till FotbollDirekt.se.

Max von Schlebrügges Bröndby-karriär är över, och den tidigare Hammarby-mittbacken letar nu efter ny klubb utanför Skandinavien i första hand. Och alternativ finns - ett antal icke-namngivna klubbar i Belgien, Schweiz och Turkiet har kommit med förslag till 34-åringen. Men det är än så länge inget som varit bra nog att nappa på enligt Patrick Englund.

ANNONS

- Det som kommit in hittills är av korttidskaraktär, det skulle vara spel i sex månader i så fall och det har inte handlat om jättestora pengar heller. Vi har ställt oss frågan om det är värt det, det är rätt slitsamt för Max att rycka upp familj och åka på ett korttidskontrakt någonstans, säger agenten.

von Schlebrügge har slitit med skador men mot slutet i Bröndby har han varit i full träning, spelat b-lagsmatcher och känner sig i form. Det har dock inte övertygat de aktuella klubbarna om ett längre kontrakt än så länge.

- Många klubbar har bara tittat på skadehistoriken och känt tvekan, de har inte haft full insyn. Nu är Max tillbaka i full form han har inga skadekänningar alls. Men om man bara tittar på papperet så kanske man kan förstå att de känner tvekan.

Patrick Englund poängterar att det trots allt återstår dryga tre veckor av det internationella transferfönstret och det är fortfarande utlandet som är prio ett - men han tror inte att det blir några problem att hitta en svensk klubb om det inte löser sig. Och i Sverige är Hammarby den enda klubb som det förts återkommande diskussioner med.

ANNONS

- Det har funnits kontakter med allsvenska klubbar tidigare, men det har legat lite på standby nu på sistone då vi främst tittar utomlands. Men med Hammarby är det ju lite speciellt, där har det ju funnits en kontinuerlig kontakt i flera år, det har ju varit avstämningar hela tiden. Vi har fortsatt kontakt men det är inga konkreta diskussioner. Det är som tidigare, det är ett attraktivt alternativ även om Hammarby inte är i allsvenskan.

- Nu får vi se här framöver, jag jobbar vidare på utländska klubbar i första hand. Men samtidigt, Max är i den åldern att han måste börja tänka lite framåt oavsett om han spelar tre-fyra år till utomlands. Förr eller senare kommer han hem och det är klart att det blir mer och mer aktuellt för var dag som går.

Anton Zetterman

Publicerad 2012-01-06 kl 15:35

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto