POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Burchnall hyllar anfallslöfte: "För att vara 19 år är det skrämmande..."

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Kadiris mål från matchen mot Århus i spelaren ovan.

VALE DO LOBO. Attah Kadiri blev målskytt igen mot Århus.
ÖFK-tränaren Ian Burchnall lovordade efteråt spelaren. 
- För att vara 19 år är det ibland skrämmande vad han producerar, säger han till Fotbollskanalen. 

Östersunds FK:s nigerianske anfallstalang Attah Kadiri, 19, anslöt förra sommaren från hemalandet Nigeria och stod för tre mål på tio matcher i allsvenskan. Under årets försäsong har han också hittat målet och i måndagens träningsmatch mot Århus stod han för matchens första mål, då han slog till med pannan efter inlägg. 

ÖFK-tränaren Ian Burchnall hyllade efteråt 19-åringen. 

- Det var ett väldigt bra nickmål, väldigt bra. Jag tycker att han var fantastisk igen. För att vara 19 år är det ibland skrämmande vad han producerar. Självklart behöver han utveckla olika delar, det går att se att han är bra i boxen och det var en bra nick. Jag är tacksam över det han gör, säger han till Fotbollskanalen. 

Burchnall tror att Kadiri kan bli den spelaren som gör målen i år för Jämtlandslaget.

- Ja, kanske. Han kom in direkt från den nigerianska ligan förra säsongen och anpassade sig otroligt snabbt. Jag tror att han startade sju matcher och gjorde tre mål mot Häcken, Göteborg och Djurgården. Han gjorde mål mot topplag och han har även startat den här försäsongen bra. Men han är fortfarande väldigt ung, har fortfarande väldigt mycket att lära och att utveckla, men han har en jättestor potential.

Hur länge tror du att ni kan få behålla honom?
- Vi vill inte sälja honom nu, men det är så här vi jobbar. Vi tar in unga spelare som Kadiri och utvecklar dem. Vi vill utveckla honom och låta honom bevisa sig och sedan kan vi sälja honom till en högre nivå och det är det vi vill med spelarna, men han är inte redo ännu. Han har fortfarande mycket jobb att lägga ner, men han är en stor talang.

Kadiri blev, precis som flera lagkamrater som spelade från start, utbytt i i andra halvlek. Totalt kom 20 ÖFK-spelare till spel i träningsmatchen. 

- Vi ville rotera mycket, då många inte är redo för 90 minuter. Vi har en match nästa vecka, där de flesta förhoppningsvis kan spela 90 minuter. Då kan de vara förberedda inför cupen, men jag tycker att vi gör framsteg, säger Burchnall. 

Publicerad 2020-02-10 kl 15:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå