POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Burchnall om Aieshs flytt: ”Tror alla vet att han inte velat spela för ÖFK sedan januari”

Foto: Bildbyrån

Hosam Aieshs flytt till IFK Göteborg blev klar under lördagskvällen.
Ian Burchnall menar att spelaren inte velat spela för klubben sedan i januari.
- Jag tror alla i Östersund vet det. Han har varit väldigt tydlig med det, säger ÖFK-tränaren enligt ÖP.

Hosam Aiesh blev under lördagskvällen klar för IFK Göteborg, som han har skrivit ett kontrakt med över de kommande 3,5 åren. Det var en glad spelare som fått flytta tillbaka till sin hemstad Göteborg.

- Jag var ofta och kollade på Blåvitt och det fanns naturligtvis i bakhuvudet hur det skulle vara att spela i en så anrik klubb. Nu tog det några år och genom en del andra klubbar, men det känns fantastiskt att få möjligheten. Vad jag kan lova alla blåvita supportrar är att jag alltid går för tre poäng och vinster, säger Aiesh till Blåvitts hemsida.

Spelaren har varit tydlig under hela året att han gärna har velat testa en ny klubb, något som Östersunds tränare Ian Burchnall menar varit en dålig bevarad hemlighet under året.

- Han har varit en väldigt viktig spelare för det här laget och gjort några otroliga Europa League-matcher men den senaste tiden har han varit redo att gå och vi har varit redo att låta honom gå så det är bara en tidsfråga, säger ÖFK-tränaren enligt Östersunds-Posten efter lagets kryss borta mot Sundsvall under lördagen.

- Jag säger grattis och önskar honom lycka till.

Engelsmannen fick enligt ÖP också frågan under presskonferensen om Aieshs vilja att lämna klubben även visat sig på planen. Burchnall menar att han under dagens match hade elva spelare som gav 100 procent, men att det inte heller varit en lätt tid för Aiesh.

- Ett spelarfönster kan också påverka en spelare väldigt mycket. Jag tror det har varit så för Hosam, han har pressat sig själv till att spela, men ja, det har inte varit lätt för någon men jag är glad att han har utrett det här nu, säger Burchnall.

Publicerad 2019-08-10 kl 22:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå