POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Burchnall slipper undan ytterligare straff för utbrottet – assisterande tränare får böter

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se händelsen där Burchnall visas ut i spelare ovan.

Ian Burchnall fick ett rejält utbrott mot Djurgården och blev uppvisad på läktaren.
Men ÖFK-tränaren slipper extra avstängning och är tillbaka mot Sirius, skriver ÖP.
Däremot tvingas assisterande tränaren David Preece böta 10 000 kronor.

Det var i matchen mellan Östersund och Djurgården som ÖFK:s tränare Ian Burchnall fick ett rejält utbrott. När bortalaget kvitterade till 1-1 i slutet av den första halvleken menade ÖFK att halvleken borde ha varit slut. Dessutom ville de även ha hands på Jonathan Ring i upprinnelsen till målet.

Burchnall protesterade kraftigt på sidlinjen och blev då utvisad av domaren Glenn Nyberg. På vägen slog han till en mikrofon, som flög iväg en bra bit. Även assisterande tränaren David Preece blev utvisad.

- Först och främst hade det gått för lång tid, för många minuter på klockan. Det var inga skador i första halvlek. När vi spelade mot Helsingborg för ett tag sedan frågade jag domaren om de adderar tid för mål. Då sa de ”nej, nej, vi adderar inte tid för mål”. Så reglerna ändras för varje vecka, sa Burchnall till C More efter matchen.

- Jag är besviken över att bli avvisad. Att slå mikrofonen är barnsligt, men det är frustrerande. Det är inte första gången som det här händer, det är väldigt, väldigt många dåliga domslut den här säsongen i viktiga situationer.

Utvisningen innebar att duon fick sitta på läktaren när ÖFK mötte Häcken i helgen, men deras ärende togs även upp i disciplinnämnden. Där fanns det risk att de kunde få ytterligare straff.

Nämnden tog beslut under onsdagen, rapporterar ÖP, och då fastslogs det att Burchnall klarade sig undan med en tillrättavisning medan Preece tvingas böta 10 000 kronor.

"Disciplinnämnden finner inte skäl att ifrågasätta anmälarens uppgifter och anser att det inträffade ska bestraffas men att det med hänsyn till förseelsens karaktär är tillräckligt med en tillrättavisning." skriver disciplinnämnden i beslutet, enligt ÖP.

Beslutet innebär att båda två får komma tillbaka till sidlinjen när ÖFK tar emot Sirius efter det nuvarande landslagsuppehållet. ÖFK ligger precis ovanför kvalplatsen i allsvenskan, men tre omgångar kvar att spela.

Publicerad 2019-10-09 kl 23:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå