POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
3d

Buya Turays kärleksförklaring till Djurgården: "Ge mig ett livstidskontrakt!"

Foto: Bildbyrån/Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Buya Turays mål mot Blåvitt i spelaren ovan.

Mohamed Buya Turay stortrivs i Djurgården.
Efter segern mot IFK Göteborg under måndagen kysste han klubbmärket och bad sportchefen Bosse Andersson att erbjuda honom ett livtstidskontrakt.
- Själva tanken är att han ska göra en väldigt bra säsong som kan öppna upp andra möjligheter, säger en realistisk Andersson till Fotbollskanalen.

Med bara minuter kvar av ordinarie tid mot IFK Göteborg under måndagen stötte Mohamed Buya Turay in det avgörande 2-1-målet från nära håll. Hans tredje mål på tre allsvenska matcher för Djurgården.

Efter matchen var forwarden strålande glad och kysste Djurgårdens klubbmärke på sin tröja. Men det stannade inte där. För klubbens webb-tv-kanal berättar Buya Turay att han flörtade med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson efter slutsignalen.

- Jag sa till Bosse: "Ge mig ett livstidskontrakt. Jag vill stanna i Djurgården för evigt, så ge mig ett livstidskontrakt". Jag vill visa kärlek för klubben, att jag finns här för klubben. Det var därför jag kysste klubbmärket, säger Buya Turay.

Andersson själv blir glad över 24-åringens kärleksförklaring till klubben, men ser också realistiskt på möjligheterna att få behålla Buya Turay längre än den här säsongen (forwarden är inlånad från belgiska Sint-Truiden).

- Han trivs här men sen brukar inte det innebära att man alltid kommer överens. Det är en svår ekvation att få ihop, att erbjuda ett livstidskontrakt. Det blir tufft. Men det är fina ord, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Hur ser du på hans inledning av säsongen?
- Han lämnade allsvenskan sommaren 2018 och ledde skytteligan då. För oss är det inte förvånande att han börjat så här. Vi har hårda krav på honom Han är här för att göra mål. Punkt slut, och det vet han om.

Hur ser förutsättningarna ut för att ni ska kunna behålla honom längre än över den här säsongen?
- Vi hade diskussioner med både AFC och Dalkurd (Buya Turays tidigare klubbar) men då var en övergång helt omöjlig. Sen blev han Sint-Truidens dyraste transfer någonsin när han köptes av dem och man ska komma ihåg att det var i augusti förra året. Hela det här projektet handlar om att få i gång Buya och att han inte trivdes i Belgien. Det var viktigt för honom att komma till en miljö där han trivs och till en klubb som kan ge förtroende. Själva tanken med affären är att han ska göra en väldigt bra säsong hos oss som kan öppna upp andra möjligheter för honom, och de möjligheterna tror jag inte är varken Djurgården eller Sint-Truiden, säger Andersson.

Publicerad 2019-04-16 kl 17:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå