POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bystedts besked: Kandiderar bara till ett "kompromissförslag"

Foto: Bildbyrån.

Maktkampen inför AIK:s årsmöte går vidare.
Nu meddelar sittande ordföranden Per Bystedt att han endast kandiderar till ett ”kompromissförslag”.
"Förtroendet för Bystedt är mycket lågt", svarar Simon Strand i ett sms till Fotbollskanalen.

På måndag håller AIK Fotbollsförening årsmöte. Inför mötet har ett alternativt styrelseförslag, som utmanar valberedningens, vuxit fram. Medlemmen Simon Strand är mannen som organiserat det alternativa förslaget och i stället för den sittande ordföranden Per Bystedt vill man se Metros tidigare chefredaktör Eric Ljunggren.

Men nu skriver Bystedt på AIK:s hemsida att han inte tänker sitta som ordförande i det förslag som valberedningen lagt fram ”givet de senaste veckornas händelseutveckling”.

I stället vill han kandidera som ordförande i ett nytt förslag som skulle tas fram genom en kompromiss mellan de båda alternativen. Hur en sådan kompromiss skulle se ut, vad gäller personer som ska ingå eller själva antalet ledamöter framgår inte.

”Detta sammantaget gör att jag endast kandiderar till ett eventuellt kompromissförslag. En bred koalition där gruppen bakom det alternativa styrelseförslaget bjuds in att komplettera valberedningens förslag med kandidater. Vi som sitter i styrelsen idag har inget att dölja och behöver förstärkning. På det sättet får vi en starkare styrelse som inte är tillsatt av en falang – och gruppen bakom det alternativa styrelseförslaget får möjlighet att lära känna oss i praktiskt arbete och kan på plats och med full insyn bedöma om de negativa ryktena om oss stämmer”, skriver Bystedt.

I samma text, som alltså publicerats på AIK:s hemsida, utvecklar han kring de problem han ser i sättet att det vuxit fram en alternativ styrelse för medlemmarna att rösta på. Bystedt skriver att han "i grunden tycker det är bra att det finns personer som vill engagera sig och att det finns konkurrens om platserna i 'laget'", men att han ser problem med sättet det utförts på.

”Jag tycker sättet man jobbat på är långt ifrån AIK Stilen. Om det förslaget skulle gå igenom på måndag så sänder det ett antal tydliga signaler till medlemmarna, anställda, barn och ungdomar i FF:s verksamhet, samarbetspartners med flera”, skriver han – och menar att om den alternativa styrelsen vinner omröstningen så skulle det visa på ”att det är OK att baktala och förtala anställda och förtroendevalda för att bygga en opinion”. Han skriver också att det är ”en populistisk väg”.

Simon Strand själv menar att man redan kompromissat med det förslag man lämnat - och att han inte har speciellt stort förtroende för Bystedt.

"Vårt förslag innebär ju redan från början en kompromiss, eftersom vi accepterar fyra sjundedelar av valberedningens förslag. Jag skulle behöva fråga de 700 personer jag representerar om de vill att vi kompromissar ytterligare, men min gissning är att de inte vill det. Förtroendet för Bystedt är mycket lågt och har sjunkit ytterligare de sista dagarna", skriver han i ett sms till Fotbollskanalen.

Mellan valberedningens förslag och Simon Strands förslag skiljer det fem namn. Förutom Bystedt vill det andra förslaget inte se Faje Gani eller Christian Snäcke i styrelsen.

I det alternativa förslaget till styrelse ingår nio ledamöter, jämfört med valberedningens sju. Patrick Englund och Anders Appell, som båda föreslås i det alternativa förslaget, sitter redan i styrelsen med mandat över 2018.

FAKTA

Alternativa styrelsen som föreslås:

Eric Ljunggren (ordförande)

Anders Appell (har ett år kvar på sitt mandat)

Joen Averstad

Marianne Bogle

Oscar Chröisty

Patrick Englund (har ett år kvar på sitt mandat)

Robert Falck

Helena Roxtorp

Jonas Svanberg

Publicerad 2018-03-10 kl 19:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto