Bytet avgjorde i Borås: "Enorm besvikelse"

Vid ställningen 0-1 till Djurgården byttes Denni Avdic in. Tio minuter senare hade han sett till att Elfsborg hade 2-1. Till slut vann Boråslaget med 3-1.

- Denni kommer in gör mål och assist. Han är otrolig involverad i vändningen, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till Canal plus.

Elfsborg var ordentligt illa ute hemma på Borås Arena mot Djurgården. Efter att fullständigt ha ägt matchen under de första 45 minuterna låg man ändå under med 0-1. När hemmalaget hade spelat sig fram till klara lägen så valde man att avsluta svårt. Magnus Haglunds manskap såg helt enkelt nonchalanta ut. Det straffade sig efter 40 minuter då Elfsborg ledde skottstatistiken med förkrossande 13-0. Då stack gästerna plötsligt upp och Hrvoje Milic gjordes ner av Elfsborgs mittback Anders Wikström. Domaren Martin Ingvarsson pekade mot straffpunkten. Daniel Sjölund var säker från elva meter och placerade in 1-0.

Efter paus väntade alla på Elfsborg skulle fortsätta trycka på, men Djurgården stod då upp mycket bra. Med 20 minuter kvar att spela åkte Boråsarnas otursgubbe Martin Ericsson på en ny skada och tvingades byta. In kom istället Denni Avdic. Bytet skulle visa sig bli ett lyckodrag. Med bara tio minuter kvar gjorde Avdic 1-1 ur snäv vinkel och bara minuten senare nickade han fram bollen till Daniel Nordmark som bara hade att rulla in 2-1. Till slut blev det 3-1 efter ett självmål av ytterbacken Petter Gustavsson.

- Det är enorm besvikelse. Det är verkligen synd att vi tappar. Jag tycker att vi jobbar hårt, men nej...vi orkar inte, säger Andrée Jeglertz.

Publicerad 2009-07-26 kl 20:42