Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
40v

C More-experten: "Trist för klubben och för oss som följer allsvenskan"

Foto: Bildbyrån

Anders Christiansen lämnar Malmö FF.
C More-experten Anders Andersson är ändå imponerad över hur klubben hanterat dansken - som förlängde i höstas.
- Det är fantastiskt att få till det, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Under torsdagen blev det officiellt att Anders Christiansen lämnar Malmö FF för att gå till Gent i den belgiska ligan. Dansken, som utsågs till årets mittfältare och årets mest värdefulle spelare i allsvenskan, förlängde sitt kontrakt med MFF i höstas - över säsongen 2022. Christiansen har dock själv varit öppen för en flytt.

C More-experten Anders Andersson tycker att det är ett stort tapp för MFF och hela allsvenskan, men är också imponerad över klubben och spelaren själv skött det hela.

- Det är klart att det är ett stort, stort fotbollsmässigt tapp såklart. Allsvenskans bästa spelare förra året, att ta honom är klart att det är tufft även för Malmö. Det känns dock som att det är snyggt hanterat det här med att man skriver kontrakt med honom och förlänger. Då sänder man stora signaler också på hur man satsar på det sättet, jag tror att det har bidragit till att man lyckats locka en del spelare dit. Och sedan att man säljer, det fanns nog med i bilden när man förlängde. Bra av Anders Christiansen där också, för han visste väl sitt värde och då får klubben betalt, säger Andersson till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det är fantastiskt att få till det. För Malmö FF:s del så får man ju betalt, och jag antar att man får en hyfsad slant för en så viktig spelare. Och de har väl haft rätt så mycket utgifter nu kan jag tycka med nyförvärv som de satsat pengar på och det är väl skönt att få in lite pengar också kan jag tänka mig, även för Malmö FF. Så det tycker jag var väldigt bra spelat av Daniel Andersson (sportchef) får man säga. Sedan är det klart att det är trist för klubben och för oss som följer allsvenskan att tappa en sådan profil. För jag blev väldigt glad när han förlängde. Det är en sådan spelare som jag tror även, jag har pratat med många som håller på andra lag och motståndarspelare som berömmer honom för att han är en sådan elegant och skicklig spelare.

Förutom Christiansen så har Malmö FF nyligen också tappat Erdal Rakip. 21-åringen väntas inom kort skriva på för Benfica.

- Det är väldigt intressant, nu förlängde de ju med Lewicki. Det har ju pratats mycket om Bachirou som ju är en otroligt skicklig spelare. Kanske mer lik Lewicki på ett sätt, än Christiansen. Fast samtidigt tycker jag att Bachirou har varit otroligt bra nu som tvåvägsmittfältare. Så det hade varit intressant för Malmös del, sedan vet jag inte hur de  tänker där. De har ju lite olika spelartyper men just innermittfältare att tappa de två det kommer att kännas litegrann, säger Andersson.

- Det kommer bli intressant att se men jag är övertygad om att det finns planer. Jag tror att det här har man pratat om rätt länge. Det var väl i somras det kom diskussioner och sedan förlängde man istället. Så de har säkert haft med detta i beräkningen att detta skulle kunna hända.

Vad tror du om steget till Belgien för Christiansen? Det finns gott om exempel på spelare som gått från allsvenskan dit och inte alls lyckats.
- Belgien har varit väldigt svårt för många spelare. De har väl koll på honom och det kanske inte riktigt är samma sak. Nu är det en dansk som går dit och så. Jag vet inte om det är så stor skillnad i status mellan MFF och Gent. Men han har väl känt att det var en chans att ta ett nytt kliv och sedan vill han väl också jobba in att komma till VM.

Publicerad 2018-01-04 kl 14:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons