POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

C More stoppar studiobevakningen på Tele2 efter läktarskandalen

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses incidenten då en bengal kastas in på sittplatsläktaren.

En bengal kastades mot en sittplatssektion – och en fotograf fick en stol i huvudet.
Nu har C More beslutat sig för att stoppa sin studionärvaro på Tele2 Arena.
”Vi älskar svensk fotboll med dess fantastiska supportrar, klubbar, domare och spelare, men vi kan inte acceptera de förutsättningar som vi utsätts för på vår arbetsplats, skriver TV4 och C Mores sportchef Erik Westberg i ett blogginlägg.

Djurgården skrämde bort derbyspöket mot Hammarby under söndagen. När Aliou Badji ryckte ifrån Bajen-försvaret och placerade in 3-1 var saken klar – och vild glädje utbröt bland Djurgårdspubliken.

Men matchen som sådan präglades dessvärre inför och under av tråkiga scener. Dels kastades en brinnande bengal från Djurgårdens klacksektion rakt in bland sittande publik på ena långsidan. Dessutom fick en fotograf i tjänst en del av en stol kastad på sig. Stolen träffade fotografen i huvudet och han tvingades uppsöka läkarvård.

Dagen efter derbyt gick Svenska Sportjournalistförbundet, Pressfotografernas Klubb Sverige och Journalistförbundet ut i ett gemensamt uttalande där man fördömde arbetssituationen på Tele2. Nu har även C More beslutat sig för att stoppa sin studionärvaro på arenan, just på grund av arbetssituationen.

”Vi älskar svensk fotboll med dess fantastiska supportrar, klubbar, domare och spelare, men vi kan inte acceptera de förutsättningar som vi utsätts för på vår arbetsplats. Vi kommer tillsvidare stoppa vår studionärvaro kring matcherna på Tele2 Arena. Vi kommer se över samtliga kamerapositioner på Tele2 Arena och på övriga arenor i Allsvenskan för att säkerställa vår personals säkerhet. Om inte ansvariga klubbar kan garantera en säker arbetsmiljö på pressläktaren kommer vi inte tillåta vår personal att arbeta där. Vi måste kunna garantera en säker arbetsplats för våra medarbetare, det kan vi inte idag.”, skriver C TV4 och C Mores sportchef Erik Westberg i ett blogginlägg.

Westberg skriver att arbetet kring matchen för de anställda präglades av obehaglig stämning och ett språkbruk mot personalen som var ”direkt hotande och helt oacceptabelt”.

Göran Rickmer, som är säkerhetsansvarig hos Hammarby, sa så här till Fotbollskanalen tidigare under måndagen, efter kritiken från de olika journalistförbunden:

- Vi har ett kontinuerligt arbete tillsammans med sportjournalisterna och har haft återkommande möten. Vi tar frågan på högsta allvar. Vi har kontinuerliga möten där vi tittar på arbetsmiljön för all personal som jobbar där, inklusive journalister.

Djurgårdens vd Henrik Berggren:

- Vi får börja om, men vi kommer inte ge oss. Vi vill erbjuda, som alla andra kubbar i Sverige, erbjuda trygga och säkra arrangemang där det är glädje och stämning och man hejar på sitt lag. Det här är individer som gör riktigt dumma saker. Vi tror inte på någon form av kollektiv bestraffning. Nu gäller det att hitta de här två och sedan får polis och andra göra sitt jobb helt enkelt.

Publicerad 2018-09-03 kl 20:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå