Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
1:41

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses incidenten då en bengal kastas in på sittplatsläktaren.

C More stoppar studiobevakningen på Tele2 efter läktarskandalen

En bengal kastades mot en sittplatssektion – och en fotograf fick en stol i huvudet.
Nu har C More beslutat sig för att stoppa sin studionärvaro på Tele2 Arena.
”Vi älskar svensk fotboll med dess fantastiska supportrar, klubbar, domare och spelare, men vi kan inte acceptera de förutsättningar som vi utsätts för på vår arbetsplats, skriver TV4 och C Mores sportchef Erik Westberg i ett blogginlägg.

Djurgården skrämde bort derbyspöket mot Hammarby under söndagen. När Aliou Badji ryckte ifrån Bajen-försvaret och placerade in 3-1 var saken klar – och vild glädje utbröt bland Djurgårdspubliken.

Men matchen som sådan präglades dessvärre inför och under av tråkiga scener. Dels kastades en brinnande bengal från Djurgårdens klacksektion rakt in bland sittande publik på ena långsidan. Dessutom fick en fotograf i tjänst en del av en stol kastad på sig. Stolen träffade fotografen i huvudet och han tvingades uppsöka läkarvård.

Dagen efter derbyt gick Svenska Sportjournalistförbundet, Pressfotografernas Klubb Sverige och Journalistförbundet ut i ett gemensamt uttalande där man fördömde arbetssituationen på Tele2. Nu har även C More beslutat sig för att stoppa sin studionärvaro på arenan, just på grund av arbetssituationen.

ANNONS

”Vi älskar svensk fotboll med dess fantastiska supportrar, klubbar, domare och spelare, men vi kan inte acceptera de förutsättningar som vi utsätts för på vår arbetsplats. Vi kommer tillsvidare stoppa vår studionärvaro kring matcherna på Tele2 Arena. Vi kommer se över samtliga kamerapositioner på Tele2 Arena och på övriga arenor i Allsvenskan för att säkerställa vår personals säkerhet. Om inte ansvariga klubbar kan garantera en säker arbetsmiljö på pressläktaren kommer vi inte tillåta vår personal att arbeta där. Vi måste kunna garantera en säker arbetsplats för våra medarbetare, det kan vi inte idag.”, skriver C TV4 och C Mores sportchef Erik Westberg i ett blogginlägg.

Westberg skriver att arbetet kring matchen för de anställda präglades av obehaglig stämning och ett språkbruk mot personalen som var ”direkt hotande och helt oacceptabelt”.

ANNONS

Göran Rickmer, som är säkerhetsansvarig hos Hammarby, sa så här till Fotbollskanalen tidigare under måndagen, efter kritiken från de olika journalistförbunden:

- Vi har ett kontinuerligt arbete tillsammans med sportjournalisterna och har haft återkommande möten. Vi tar frågan på högsta allvar. Vi har kontinuerliga möten där vi tittar på arbetsmiljön för all personal som jobbar där, inklusive journalister.

Djurgårdens vd Henrik Berggren:

- Vi får börja om, men vi kommer inte ge oss. Vi vill erbjuda, som alla andra kubbar i Sverige, erbjuda trygga och säkra arrangemang där det är glädje och stämning och man hejar på sitt lag. Det här är individer som gör riktigt dumma saker. Vi tror inte på någon form av kollektiv bestraffning. Nu gäller det att hitta de här två och sedan får polis och andra göra sitt jobb helt enkelt.

ANNONS
Publicerad 2018-09-03 kl 20:54
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto