Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Carlgren och Obasis framtid osäker - AIK hoppas på båda

Foto: Scanpix

Både Patrik Carlgren och Chinedu Obasis kontrakt går ut i vinter.
Det är högst osäkert om någon stannar, även om inga parter stänger några dörrar.

Det är redan klart att Dickson Etuhu och John Chibuike lämnar. Dessutom är 17-årige anfallaren Alexander Isak jagad av europeiska storklubbar. Utöver det ställs det annars frågetecken kring framför allt två spelare i AIK:s trupp; Chinedu Obasi och Patrik Carlgren. Båda har utgående avtal.

 Målvakten Carlgren petades i allsvenskans sista match mot Kalmar FF under söndagen. 19-årige Oscar Linnér fick chansen mellan stolparna.

- Det är ganska enkelt. Vi tänker på framtiden, om Patrik finns kvar eller inte. Vi har haft i bakhuvudet att testa det här tidigare men Oscar har varit skadad. Vi har velat testa honom för att få ytterligare svar av honom. Det pågår en förhandling (med Carlgren), men vi måste ändå se om vårt eget hus. Ingen är större än AIK, och det är lite vår uppgift att göra så (se om huset), förklarar tränaren Rikard Norling sitt målvaktsbeslut.

Vad säger du om Oscar Linnér, ser du en framtida förstemålvakt i AIK där?
- Oavsett hur han än presterat i den här matchen, för det är bara en match, så... Ni ser ju själva att det är en bra målvakt. Han är väldigt bra för sin ålder och han har en väldigt stor potential. Men han är ung och ibland känner man: "Oh, junior". Men å andra sidan så gör han saker och tar bollar som: "Oh, det där gör inte ens bra allsvenska målvakter".

 Carlgren själv var besviken över den uteblivna speltiden efter matchen.

- Det känns för jävligt. Jag vill alltid spela. Det spelar ingen roll vad det än är. Jag vill spela matcherna, säger Carlgren.

Köper du förklaringen till beslutet?
- Både ja och nej, om jag ska vara ärlig. Jag vill spela alla matcher, det är så jag är som människa, det är min tävlingsinstinkt som jag har. Det spelar ingen roll vad det är, vad det är för match eller om mitt kontrakt går ut eller vad det nu är. Jag ville verkligen spela.

 Något besked om framtiden kan inte landslagsmålvakten ge.

- Jag ska sätta mig ner efter säsongen. Jag har flera alternativ och AIK är fortfarande ett av dem. Vi får se om vi kommer fram till något, säger Carlgren.

- Jag gillar AIK jättemycket, jag gillar staden, jag gillar fansen, jag gillar allt. Men vi får se vad som händer. Det känns bra, jag trivs jättebra, har haft en fantastisk säsong med 14 nollor eller något sådant och det här var en av mina bästa säsonger i AIK. Vi får se. Jag har en bra dialog med Björn (Wesström, sportchef). 

Anfallaren Chinedu Obasi, 30, hämtades in på ett korttidskontrakt i somras och har slagit sig in i startelvan och gjort succé under hösten. Den förre Schalke-spelaren gjorde sex mål och två assist.

- Jag undrar också vad som händer med mig, om jag ska vara ärlig. Jag vet inte. Jag lämnar allt öppet och man vet aldrig. Det har varit härligt att vara här och vi pratar. Kanske kan vi komma överens om något, säger Obasi.

- Jag kommer vänta och se vad som händer. Vi pratar och AIK är alltid första alternativet för mig, men jag låter bara sakerna hända. 

Har du många andra alternativ?
- Jag vet inte. Jag måste prata med mitt folk och se vad vi har på bordet. Jag tror att det är för tidigt för att prata. Olika fönster öppnas på olika datum. Jag kommer lyssna på AIK först och främst, säger Obasi.

Sportchefen Björn Wesström om vad som händer med Patrik Carlgren:
- Det vet vi väl inte riktigt. Han har inte skrivit på varken för oss eller för någon annan klubb. Det finns inte så mycket mer än så att fundera över.

Hur går ert snack?
- Vi har försökt och kommer att försöka hitta någon slags lösning, så får vi se vad det innebär.

Hur är det med Obasi?
- Det är väl samma med honom. Han kommer vara ledig en liten period nu, men vi ger inte upp, säger Wesström.

Är du förhoppningsfull där?
- Nja, det vore rätt ologiskt (om han stannar). Men vi har väl lyckats med sådant förr, avslutar AIK:s sportchef.

Publicerad 2016-11-06 kl 19:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER