Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Carlgren på sista kontraktsåret: ”En nackdel att gå som Bosman”

Foto: Scanpix

ABU DHABI. Patrik Carlgren är inne på sista kontraktsåret med AIK.
Fast målvakten vill inte gå som Bosman.
- Bättre om en klubb köper och gör en investering i en, säger han till Fotbollskanalen.

Efter U21-triumfen i Tjeckien och en stark höst i klubblaget blev Patrik Carlgren inkallad i det riktiga A-landslaget i samband med EM-playoffet mot Danmark. När AIK-målvakten nu inleder 2016 med att delta i Erik Hamréns första samling för året så ser han fram emot ett spännande fotbollsår stärkt av framgångarna.

- Det är kul som fasen att vara med här och det är ett kvitto på att det gått bra förra året, säger Patrik Carlgren på plats inför det första träningspasset med Erik Hamréns manskap.

Sverige är i Abu Dhabi en dryg vecka och möter Estland den 6 januari och Finland den 10 januari och målvakten hoppas att kunna stärka sina aktier inför ett eventuellt EM-slutspel i Frankrike i sommar. Där det är öppet med tanke på att Andreas Isaksson, Kristoffer Nordfeldt och även Robin Olsen haft svårt att få regelbunden speltid i sina klubbar.

- Klart att jag är med i snacket och det var en riktig boost att bli inkallad i truppen till matcherna mot Danmark. Sedan är det ett ganska stort steg att ta och det gäller att ha tron på det.

Patrik Carlgren har ett år kvar på kontraktet med AIK och säger att han inte har några tankar på en eventuell framtid.

- Jag fokuserar inte på något annat just nu, jag trivs så bra i AIK och i stan och har flickvän och familj där och är bara inställd på att göra en bra säsong.

Fast ett år går snabbt, eller hur?
- Visst, ett år går snabbt men just nu vill jag bara fokusera på det här med landslaget.

Har ni snackat om att förlänga?
- Lite lätt, men vi har inte haft några stora möten om det. Vi får se om de vill förlänga och om det kommer ett kontrakt på bordet så får jag ta ställning till det.

Har du några utländska intressenter?
- Det vet jag inte för det vill jag inte veta, det är upp till min agent att hantera det.

Att vara målvakt och flytta ut är inte det lättaste. Ta bara Pär Hansson som är utan kontrakt och ännu inte har någon ny klubb.

- Känns som att målvakt har svårast att komma ut och det handlar väl om att det bara är en position att konkurrera om, som back kan du slåss om flera platser, säger Patrik Carlgren.

- Det gäller att ta rätt steg om man ska ta steget och hitta en tränare som verkligen tror på dig, det är ett måste.

Är det en fördel eller en nackdel att vara Bosman?
- Tror det är mer av en nackdel att gå som Bosman och att det är bättre om en klubb köper och gör en investering i en än om man chansar med en spelare som är gratis. Man kanske får mer pengar själv men för mig är det viktigaste fotbollskarriären.

Publicerad 2016-01-03 kl 14:55
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER