POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Carlos Banda kan få sparken från Djurgården: "Jag blir måltavla"

Vid en förlust mot Trelleborg kan Carlos Banda få sparken. Dif-tränaren tar på sig ansvaret för lagets kris.
- Jag får ta det. Jag kan nästan offra mig lite, säger han.

- Jag känner att nu måste vi få i gång det här tåget och jag ställer nog högre krav på spelare och ledare nu än vad jag gjorde tidigare, säger Carlos Banda till Expressen.

- Det kommer nog blåsa ett bra tag till här innan jag inte är måltavla längre.

Djurgården gick in i allsvenskan med en topp 6-placering som målsättning. Det känns nu väldigt långt borta efter näst sista plats och en poäng på fem matcher. Som huvudtränare får Carlos Banda ta den mesta kritiken, men Dif-coachen säger att det inte är något som stör honom:

- Jag påverkas ingenting av det mer än att när läget är som det är så vill jag vara med och vända det här. Det är jag övertygad om att jag kan göra också.

Banda erkänner dock halvt om halvt att fördelningen av kritik lutar orättvist mycket mot honom. Detta med tanke på att manager Stefan Alvén har vetorätt vid laguttagningar.

- Så kan det vara. Men ledningen har sagt till mig att jag ska fortsätta göra mitt jobb och att vi måste börja vinna matcher nu.

Trelleborg idag blir en ödesmatch för Djurgården, men kanske ännu mer så för Carlos Banda. Risken att han sparkas om förlusttrenden håller i sig är förstås överhängande, och det inser Banda själv.

- Ja, det förstår man så klart. Sedan har ju jag blivit måltavla, men vi är flera här som måste ställas till svars och jag är en av dem.
- Men att jag får vara måltavla, jag får ta det. Jag kan nästan offra mig lite.

Publicerad 2011-05-01 kl 11:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå