Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Carlsson närmar sig comeback

IFK Göteborgs försvarare Nicklas Carlsson är på väg tillbaka till planen på allvar igen.

- Jag spelade i en B-lagsmatch mot Torslanda i 45 minuter och den 30 mars spelade jag 85 minuter mot Falkenberg, säger Carlsson till FotbollDirekt.se.

- Jag har inte gjort 90 minuter än men jag är absolut redo för ett inhopp redan mot Djurgården om jag skulle bli uttagen i truppen.

Carlssons tid i IFK Göteborg har omgärdats av skadeproblem. Först var det en axel som krånglade, sedan brast korsbandet men nu har försvarstuffingen jobbat sig tillbaka och är redo för spel.
- Jag har varit med och tränat i någon månad med laget och jag känner att jag gör framsteg hela tiden.

- Knäet känns bra. Peppar peppar ta i trä! men i stället känns det i vader och annat men det är lite så det är när man inte har använt de muskelgrupperna. Men det är inget som ska stoppa mig från spel.

Många etablerade spelare kan misströsta och gny i protest över spel i U21-laget men Carlsson spelar gärna i U21-truppen tillsvidare.
- Ja, jag vill ha matcher. Jag tycker det är ganska roliga matcher att spela dessutom. Jag har absolut inga problem att spela med U21 och dessutom behöver jag ju matcher, säger backresen. 

Han känner det inte som helt självklart heller att han går rakt in i startelvan när han är återställd.
- Nej. Det är hård konkurrens om platserna men det är så det ska vara. Vi har en bred och konkurrenskraftig trupp.

Men innan VM-uppehållet hoppas dock Carlsson vara tillbaka i startelvan.
- Jag hade som "fegismål" att vara tillbaka i toppform efter uppehållet men nu när allt gått bättre och snabbare än tänkt ska jag kunna vara med redan innan uppehållet.

- Man behöver alltid matcher för att bli bättre och på träning kan man som mest nå upp i 95 procent av sin nivå. De sista fem procenten får man bara genom spel i allsvenskan.

Publicerad 2010-04-04 kl 14:00
Annons
Annons
Annons