Carlsson räddade Kalmar igen

Högerbacken Tobias Carlsson fortsätter sin målform. I hemmamatchen mot Örgryte gjorde han sitt tredje mål för säsongen när Örgryte besegrades med 1-0.

Kalmars hittade snabbt tillbaka till sitt vinnande spel efter förlusten mot IFK Göteborg. Revanschen togs mot ett annat Göteborgslag då Örgryte kom till Fredriksskans för att försöka göra någonting åt sin usla säsongsinledning. Gästerna hade länge 0-0 men orkade inte stå emot tunge Tobias Carlsson som språngnickade in 1-0 efter 74 minuter på namnen Erikssons frispark.

Om klättringen i tabellen någon gång börja så är det inte mot lag som Kalmar poängen ska komma för Öis, även om det var nära. Örgryte hade bästa chansen i första halvleken när de helblåa fick se Markus Anderbergs skott tippas till hörna av Petter Wastå.

Kalmar hade annars flera hyfsade lägen i första halvlek men bollen studsade inte hemmalagets väg när Abiola Dauda ryckte sig fri två gånger om ute till vänster.
Nanne Bergstrand bytte i den andra halvleken in David Elm, som missade förra matchen på grund av sjukdom, men matchhjälten blev en nygammal sådan. Fansens favorit "Tobbe C" var starkast i straffområdet och nickade de tre poängen till Kalmar. Inget nytt i Örgrytes misär som alltså fortsätter. För Kalmar fortsätter Göteborgsveckan med match borta mot Gais på söndag.