POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Cas besked - ÖFK får värva spelare i vinter: "Betyder otroligt mycket för oss"

Foto: Bildbyrån.

Fifa straffade Östersunds FK med värvningsförbud i två fönster efter Ghoddos-härvan.
Därefter överklagade ÖFK till idrottens skiljedomstol, Cas.
Nu meddelar klubben att de får värva spelare igen i väntan på att ärendet ska behandlas av Cas.
- Det här betyder otroligt mycket för oss som klubb, säger ÖFK-tränaren Ian Burchnall i en kommentar på klubbens hemsida.

I slutet av augusti kunde Fotbollskanalen avslöja att Östersunds FK skulle straffas hårt för den uteblivna flytten för Saman Ghoddos till spanska Huesca. I ett mejl till Fotbollskanalen skrev Fifa att Östersund straffade med transferförbud i de två kommande övergångsfönstrena. Dessutom dömdes Ghoddos, solidariskt tillsammans med ÖFK, att betala omkring 40 miljoner kronor i böter till den spanska klubben. Dessutom blev Ghoddos avstängd från allt spel i fyra månader.

Redan när Fifa kom med dom i ärendet meddelade ÖFK att man skulle överklaga till idrottens skiljedomstol, Cas, och i september berättade att klubben att man skickat in sin överklagan.

- Självklart har vi överklagat. I går kväll så lämnade vi in vår överklagan till Cas, samtidigt gjorde Saman Ghoddos det också, sa Niclas Lidström, pressansvarig, till SVT Sport.

Överklagan ska handläggas av Cas kommer klubbens transferförbud att läggas på is. Det skriver ÖFK i en kommuniké på sin hemsida.

- Det här betyder otroligt mycket för oss som klubb och för vår planering av nästa säsong, säger Ian Burchnall, tränare i ÖFK, i en kommentar på klubbens hemsida.

- Det här beslutet gör att vi nu kan börja planera för nästa säsong och det transferfönster som öppnar i januari.

Att Fifas dom skulle pausas vid ett överklagande kommer knappast som en överraskning för klubben. I september berättade Martin Johansson, controller i föreningen, att man arbetade utifrån den hypotesen  då man i november kommer att arrangera ett provspelsläger.

- Vi ska ju överklaga till Cas och vi jobbar efter principen att vi ska få igenom överklagandet. När överklagandet kommer in till Cas hävs besluten till dess att processen är över, sa Johansson till Fotbollskanalen då.

Publicerad 2019-10-18 kl 17:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå