Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Cedergren bad om ursäkt till Norling: "Då är det bättre att jag förlorar"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Joel Cedergren och Sundsvall förstörde AIK:s guldfest.
På presskonferensen efteråt bad Gif-tränaren Rikard Norling om ursäkt.
- Vad ska jag hit och göra om vi ska spela så här? Då är det bättre att jag förlorar, säger Cedergren till Fotbollskanalen.

Gif Sundsvall blev rejält tillbakapressat under söndagens bortamöte med AIK. Hemmalaget hade chans att inför över 50 000 åskådare säkra sitt tolfte SM-guld - och öste på för allt vad tygen höll.

Sundsvall lyckades dock, på grund av fantastiskt målvaktsspel av William Eskelinen och en smula tur, att greja oavgjort 0-0.

Efter matchen var Sundsvalls tränare Joel Cedergren kritisk till sitt lags insats.

- Vi åkte hit för att visa hur bra vi är och göra en bra prestation, förhoppningsvis vinna matchen. Men jag tycker inte att vi är bra. AIK är klart bättre än oss och ska vinna matchen, så är det.

Enligt Cedergren blev han och laget lite tagna på sängen på grund av Norlings taktiska val.

- De ställer till det för oss, jag tycker att vi hade en bra plan för hur vi skulle försöka hitta ytor mot AIK men de kom ut helt annorlunda och markerade tre av våra spelare, det blev en helt annan match än vad vi tänkt och vi sliter lite där. AIK man man är bättre än vad vi klarar av att hantera. Vi har svårt att lösa press och få ett ordnat spel. I defensiven trycker de ner oss och där är de tunga med sina inlägg. Jag vet inte hur många hundraprocentiga chanser de har men det är många.

- Nöjd med poängen? Nej egentligen inte. Varken med poängen eller prestationen. En fantastisk inramning och vilken publik, det var häftigt att få spela den här matchen. Jag hade hoppats att vi skulle få visa ännu mer.

När presskonferensen sedan avslutats tog Cedergren och Norling i hand varpå tränaren sa "sorry" till sin tränarkollega.

- Ja så var det, säger Cedergren till Fotbollskanalen efter presskonferensen

Du kände att du behövde be om ursäkt?
- Ja men vad ska jag hit och göra om jag ska spela så här. Då är det bättre att jag förlorar, ungefär så. Nej, jag är besviken.

Känslan var att ni stal det från AIK?
- Ja, så kändes det. Vi ville komma hit och visa hur bra vi är och så är vi inte bättre än så här. Men det tar inte bort deras prestation.

Publicerad 2018-11-04 kl 20:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons