Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ceesay avslöjar skadeproblematik: "Blivit lite värre på slutet"

Allsvenskan

MALMÖ. Anton Tinnerholm är skadad, och högerbacksersättaren Joseph Ceesay brottas med ett knäproblem.
Under de senaste veckorna har Malmö FF-backen tappat platsen i startelvan.
- Det är inget stort problem men det är klart att det har hindrat mig lite, säger Ceesay om skadan.  

Foto: Bildbyrån.

Anton Tinnerholms långtidsskada har lett till att Joseph Ceesay spelat högerback i Malmö FF under medparten av säsongen. Men de senaste två månaderna har varit röriga för 25-åringen. En huvudskada i juli gjorde att Ceesay missade matchen mot AIK, där Lasse Nielsen fick vikariera som högerback.  

Ceesay startade sedan två matcher innan Nielsen fick spela mot Djurgården - vilket blev danskens sista match för MFF - och i efterföljande omgång mot IFK Göteborg blev Ceesay utbytt i halvtid. Malmö har sedan dess gått över till en trebackslinje, där Ceesay fick ett kort inhopp mot Hammarby men ingen speltid alls mot Degerfors senast.  

Annons

- Jag har haft lite sjukdom, jag har haft lite problem med knät också. Sedan är det (andra) inte mitt beslut egentligen. Jag försöker visa på alla matcher och alla träningar - sedan är det upp till "Henke" (Henrik Rydström, tränare) vilka som får spela, säger Joseph Ceesay till Fotbollskanalen.  

Han fortsätter:  

- Jag försöker göra mitt bästa hela tiden och prestera, men i slutändan är det inte mitt beslut egentligen vem som spelar eller inte. Det är bara att acceptera och fortsätta köra. Det viktiga är att vi vinner våra matcher. 

På hans vänstra knä syns blå tejp av den typ som är populär bland idrottsmän i dag. Problemet uppkom tidigare under året.

- Jag har haft det sedan min första start egentligen, men det är något som jag fått vänja mig med vid och kämpa på medan jag spelar. På senare tid har det väl blivit lite värre men jag kan fortfarande spela, jag kan fortfarande träna. Det är positivt i alla fall, säger Ceesay. 

Annons

Hur påverkar det dig?  
- Det påverkar väl mig lite i steget. Eftersom jag är en snabb spelare som utnyttjar det mycket så har det väl hindrat mig lite i när jag ska rycka ifrån, när jag ska accelerera och så. Det är inget stort problem så, men det är klart att det har hindrat mig lite i min prestation.  

Så det har påverkat formen lite grann? Eller hur ser du på formen överlag? 
- Formen är bra, det är bara att jag har lite smärta i knät ibland. Det är inget man kan skylla på. Det är bara att fortsätta att försöka prestera och förhoppningsvis få spela. 

Ceesay menar att samtalen med Henrik Rydström varit bra under tiden. Högerbacken vill fokusera på de återstående sex omgångarna av allsvenskan, en serie som MFF leder en poäng före Elfsborg. 

- Det är bara tre poäng i alla matcher som gäller. Oavsett om jag spelar eller inte är det viktigaste att laget tar tre poäng, säger Ceesay. 

Annons

Det är första gången du spelar i en guldstrid.  
- Ja, det är första gången. Det är kul, förhoppningsvis kan vi gå hela vägen. Det är målet. 

Joseph Ceesay har även representerat Helsingborgs IF, IK Frej, Dalkurd, Djurgården, Vasalund, Brage och polska Lechia Gdansk.

Publicerad 2023-09-27 kl 17:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto