Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Celiks framtid på väg att avgöras - studeras ikväll

Mervan Celik kommer allt närmare en flytt utomlands. Fem klubbar gör nu upp om Gais mittfältstalang - som tar beslut om sin framtid snart.

- Det är fem klubbar det handlar om nu, säger Celiks agent Hasan Cetinkaya till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Det två klubbar i Holland, en i Italien och så Galatasaray från Turkiet. Sedan har det kommit in en klubb i bilden nyligen, men jag vill inte säga från vilket land. Det är väldigt nytt, men ett högst konkret intresse.

Mervan Celik är fyra i allsvenskans skytteliga med tio mål - och detta som mittfältare. Och Gais-talangens formidabla säsong i allsvenskan har gett ordentligt eko i fotbollseuropa. När Sveriges U21-landslag tar emot Holland ikväll finns flera intresserade klubbar på plats för att studera Celik.
- Flera av de klubbar vi är i kontakt med kommer titta på Mervan ikväll bekräftar Cetinkaya.

Enligt agenten så har samtliga fem klubbar kommit med konkreta förslag. Celik och Cetinkaya kommer sätta sig ner inom kort och gå igenom förslagen.
- Alla de här alternativen är bra, det är stabila klubbar i sina respektive ligor.  

- Galatasaray är förstås en stor klubb, men det är mycket att ta hänsyn till. Det kan bli så att vi gör klart med en klubb nu och så spelar Mervan ut kontraktet med Gais, men samtidigt kan det vara bra att komma in i det ganska direkt nu när ligorna drar igång och inte mitt under säsongen.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att de grönsvarta kräver 28 miljoner för Celik. Helt orimligt, tycker agenten.

- Med ett utgående kontrakt låter det lite väl mycket va? Jag tror inte att Gais begärt några sådana summor. De kommer få betalt oavsett i form av utbildningsbidrag, men då blir det förstås lägre.

- I slutändan är det här helt upp till Mervan. Det måste kännas rätt på flera plan: den fotbollsmässiga utvecklingen, möjligheterna till speltid och det sociala.

Publicerad 2011-08-10 kl 12:49
Annons
Annons
Annons