Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Cetinkayas svar: "Inget konstigt med företagets roll"

AIK anlitade SPM Sports Agency när Nabil Bahoui såldes till Al Ahli 2015.
Ett bolag som enligt DN var ett brevlådeföretag i Skottland – bildat av två andra anonyma bolag i Belize.
- Det är inget konstigt med det företagets roll i affären alls, säger nu agenten Hasan Cetinkaya, som var med och gjorde affären, till Aftonbladet.

I söndags presenterade Dagens Nyheter en granskning av AIK:s försäljning av Nabil Bahoui 2015. I granskningen framgick två märkliga företeelser, kopplat till AIK. Dels att polisen i samband med en knarkrazzia hittat en faktura från företaget BlueBlueSky OÜ, som enligt DN styrs av grovt kriminella personer, till agenten Mark Lichtsteiners bolag Palm Eleven AG. AIK har bekräftat att Palm Eleven ägde transferrättigheter i spelaren och att man fick en del av övergångssumman. Man har dock förnekat alla kopplingar till BlueBlue Sky OÜ.

Dessutom framgick av DN:s granskning att det bolag som AIK registrerat hos Svenska Fotbollförbundet i samband med affären var SPM Sports Agency. Enligt DN är det ett numera nedlagt brevlådeföretag med dolda ägare, som bildats av två andra anonyma bolag från Belize. För SvFF har AIK uppgett att en kvinna med bas på Malta var förmedlaren som representerade klubben.

ANNONS

Under gårdagen valde AIK att på sin hemsida ge sin förklaring till kopplingarna till de båda bolagen. Man skrev då att agenten Hasan Cetinkaya var den som företrädde SPM Agency i övergången.

"SPM Sport Agency representerade AIK Fotboll i förhandlingen med Al-Ahli SC. SPM Sport Agency är partner till fotbollsagenten Hasan Cetinkaya. Den som företrädde SPM Sport Agency, och därmed AIK Fotboll, i förhandlingen var Hasan Cetinkaya”.

Just Cetinkaya har nu uttalat sig i Aftonbladet och enligt honom finns inget märkligt med att SPM Agency kopplades in i affären.

- Det är inget konstigt med det företagets roll i affären alls. SPM har varit en samarbetspartner i flera spelaraffärer. Det har varit registrerad helt i enlighet med reglementet för tidpunkten, säger han till tidningen.

På frågan vem som gjorde vad i övergången svarar han:

ANNONS

- Min samarbetspartner i Dubai heter Gassan Waked. Det var han som tog fram Saudi-dealen och klubben. Jag har även samarbetat med Gassan Waked i andra affärer, både i Sverige och utomlands. Det är en nära samarbetspartner och han är delaktig i SPM Sport Agency.

Vad gäller det andra bolaget, Palm Eleven, säger Cetinkaya att han inte har någon vetskap i dess roll i affären.

Enligt Aftonbladet ”sägs” bolagets Marco Lichtsteiner samarbeta med den kontroversielle agenten Vlado Lemic. Cetinkaya säger att han aldrig jobbat ihop med någon av parterna.

- Jag har aldrig haft ett samarbete med Lichtsteiner eller med Lemic. Jag har aldrig träffat Lichtsteiner. Det var dom som Nabil valde att samarbeta med efter mig, så det faller sig naturligt att jag inte har en beröring till dessa du nämner som är konkurrerande agenter.

ANNONS

- För mig är det viktigt att poängtera: transfern av Bahoui till Al-Ahli genomförde jag tillsammans med SPM Sport Agency och Gassan Waked. Inte med Palm Eleven, Marco Lichtsteiner eller någon annan.

Publicerad 2020-10-07 kl 09:49
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto