Chanko fixade ny Hammarbyvinst

Med två avstängda anfallare var Hammarby på väg mot ett mållöst derby mot Brommapojkarna.

Då slog mittfältaren Louay Chanko till och frälste krisdrabbade Hammarby. 1-0 mot BP lyfte laget över kvalstrecket i allsvenskan.
Chanko slog till i den 82:a minuten när det såg ut som att derbyt på Grimsta skulle bli mållöst.

Freddy Söderberg matade fram bollen ett par meter utanför straffområdet och Chanko sköt klockrent till höger om BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt.

Det var Hammarbys andra raka 1-0-seger efter söndagens vinst över Malmö. Tre viktiga poäng för Hammarby som kom till Grimsta med endast två segrar, ett tabelläge på kvalplats och med några turbulenta dagar bakom sig då ordföranden Jan Friedman hoppat av och fotbollschefen Lasse Eriksson i tisdags fick veta att han kommer att sägas upp på grund av det ekonomiska krisläget.

Efter avstängningarna på Charlie Davies och Nathan Paulse kom Hammarby med ett nytt forwardspar i Sebastian Castro-Tello och 24-årige smålänningen Freddy Söderberg.

Paret höll på att få en drömstart. Redan i tredje minuten nickade Castro-Tello fram Söderberg till ett friläge, men avslutningen blev dålig och Nordfeldt kunde rädda.
Castro-Tello fick ett bra läge mitt i halvleken men väntade för länge och fick till slut inte ens i väg något skott.

Castro-Tello ersattes av 20-årige Maic Sema som sprang igenom i den 66:e minuten - men Nordfeldt fick upp vänsterarmen och räddade skottet.

Men till slut kom utdelningen. För BP som började säsongen så bra var onsdagens förlust lagets tredje raka.