POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Chilufya: "Planerade att göra åtta mål och fem assist - men har inte kunnat det"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgårdens senaste match mot Östersund i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Edward Chilufya har, för egen del, haft en tuff säsong.
Först gick hans pappa bort och till råga på det har han varit skadad. 
- Jag planerade att göra åtta mål och fem assist, men jag har inte kunnat det på grund av mina skador och den tuffa tiden jag gått igenom, säger han till Fotbollskanalen. 

Djurgårdens ytter Edward Chilufya, 20, imponerade stort i svenska cupen, men missade första halvan av säsongen i allsvenskan. Detta på grund av skadeproblem, men även med anledning av att hans pappa dog hastigt, endast 53 år gammal. Chilufya begav sig då hem till Zambia för att sörja med sin familj och missade ytterligare ett par matcher.  Årets första allsvenska match för yttern kom i stället i juli mot Kalmar FF på Tele2 Arena. 

- Jag förlorade min pappa och blev sedan skadad. Jag har lärt mig något av det, jag kan bara säga att det handlar om att jag har lärt mig något, säger Chilufya till Fotbollskanalen. 

- Jag är glad och mår bra nu. Det är bara att jobba hårt, fortsätter han. 

Chilufya har därefter haft svårt att ta en ordinarie startplats i Djurgården. I de två senaste mötena med Falkenberg och Östersund fick han sitta kvar på bänken i 90 minuter. 

- Det är en så bra konkurrens. Jag måste vara bra för att vara i startelvan. Alla presterar bra och jobbar hårt, så det är bara för mig att jobba hårt för att få starta. Jag tycker att jag är i bra form nu, säger han.

Chilufya berättade inför säsongen att han hade som mål att göra åtta mål och fem assist i allsvenskan. Hittills är han noterad för ett mål, men samtidigt har han också haft en tuff säsong på många plan, vilket gjort att ett uppfyllande av målet inte riktigt varit möjligt. 

- Jag känner mig besviken, men det är som jag har sagt att Guds planer är inte mina planer. Jag planerade att göra åtta mål och fem assist, men jag har inte kunnat det på grund av mina skador och den tuffa tiden jag gått igenom, så kanske är det tid för det nästa år. Jag känner mig besviken över att inte uppnå målet jag satte upp, men det blir nästa gång. 

Har du blivit mentalt starkare av det här året?
- Ja, om du inte är stark kan du få fler skador. Jag är stark. 

Nu hoppas han först och främst på speltid i söndagens derbymöte med Hammarby på Tele2 Arena och om inte det blir så hoppas han på att få spela i nästkommande match. 

- Förhoppningsvis. Om jag inte får spela får jag vänta. Det är tränarnas beslut om de låter mig spela. Då spelar jag. 

Chilufya menar att Djurgården, vid seger, har goda möjligheter att vinna allsvenskan. 

- Jag ser fram emot att vi ska vinna eftersom att det är en viktig match för oss. Om vi vinner den här matchen har vi en stor möjlighet att vinna ligan. Jag har en bra känsla av att vi kan vinna matchen om alla jobbar hårt. Känslan är bra, säger Chilufya. 

Vad skulle det betyda för dig att ta SM-guld?
- Det skulle betyda mycket för mig, då det skulle vara min första titel i Europa. Det skulle vara väldigt stort för mig. 

Djurgårdens möte med Hammarby börjar klockan 15.00 på söndag och sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se.

Publicerad 2019-10-05 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå