Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Chockbeskedet: Inget straff för armbågen

Andreas Augustsson kommer inte att bli straffad för armbågs-attacken som sänkte IFK Göteborgs Elmar Bjarnasson i måndags.

– Vi tar inte upp någonting utan en anmälan, säger disciplinnämndens Khennet Tallinger.

Måndagens heta västkustderby spårade ut. Mycket tack vare Andreas Augustssons fula armbåge på Elmar Bjarnason. Vid en hörna satte Elfsborgs mittback upp armen rätt i ansiktet på islänningen - utan att domaren Jonas Eriksson reagerade.

IFK-lägret rasade och många ville att Augustsson skulle bli avstängd i efterhand. Men Göteborg har fortfarande inte anmält händelsen och därför behöver disciplinnämnden inte undersöka armbågsattacken.

– Visst, han (Augustsson) går över gränsen och det är inte första gången. Men det är alldeles för låg nivå för att gå vidare med. Vi klubbar kan inte hålla på att anmäla varandra, vi har tillräckligt med problem i svensk fotboll med allt som händer på våra läktare, säger IFK:s tränare Jonas Olsson till Borås Tidning.

Olsson skulle också bli överraskad om någon annan inom klubben väljer att anmäla mittbacken. Det leder alltså till att Augustsson slipper straff.

– Vi tar inte upp något fall på egen hand. Det måste komma in en anmälan från berörda klubbar, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till BT.

Augustsson är dock inte särskilt stolt över det som hände.
– Det var olyckligt och klantigt av mig. Min arm är för högt upp och det får jag ta på mig, säger han till BT.

– Men samtidigt, jag accepterar aldrig att någon står och håller fast mig, då gör jag allt som står i min makt för att slita mig loss. Jag hade fullt fokus på hörnan och går hundra procent för kroppskontakt. Tyvärr och olyckligt träffar jag lite för högt, annars är det en situation av hundra under en match.

Var det en hård smäll?

– Jag tror inte att jag hade lagt mig ner om man säger så.

Publicerad 2011-08-17 kl 11:21
Annons
Annons
Annons