Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Chockpris på Figueiredo – ännu kan inte MFF lösa brassen

Wilton Figueiredo vill lämna Qatar – och Malmö FF vill värva honom. Men priset på brassen är för högt, enligt vad fotbollskanalen.se erfar. Klubben kräver 1,5 miljoner dollar.

Wilton Figueiredo vill lämna Qatar – och Malmö FF vill värva honom.
Men priset på brassen är för högt, enligt vad fotbollskanalen.se erfar.
Klubben kräver 1,5 miljoner dollar.

Wilton Figueiredo lämnade AIK i september 2007 och när Qatar-klubben Al-Rayyan köpte brassen för runt 30 miljoner kronor. Dessutom fick anfallaren en månadslön på 150 000 dollar, enligt vad fotbollskanalen.se erfar.

Men efter att ha gjort succé under första säsongen är brassen nu utlånad till en mindre klubb, Al-Karitiyath, och spelet funkar inte på samma sätt.

Dessutom uppges hans familj vantrivas och därför vill han i väg från Qatar och ser gärna en flytt till allsvenskan.
- Det vore bra att komma tillbaka och spela "riktig" fotboll igen. Allt är jättebra i Qatar, pengarna är jättebra - men jag känner inte samma motivation här som jag gjorde i allsvenskan. Det är inte samma publik, inte samma intresse från medierna, och så vidare, sa han till Expressen häromveckan där han bekräftade att Malmö vill ha honom.

Klubben har länge försökt lösa brassen från Al-Rayyan men det har visat sig vara svårare än Malmö-ledningen trodde. Qatar-klubben vill ha minst 1,5 miljoner dollar och dessutom vill Figueiredo ha ett personligt mångmiljonkontrakt som gör att MFF inte har råd.
Totalpriset måste ner flera miljoner kronor i fall affären ska bli av.
- Roland (Nilsson) vill gärna ha honom men på den här nivån kan inte klubben gå in, säger en person med insyn i Malmö FF.

Malmö FF:s vd Pelle Svensson har offentligt lovat förstärkningar och klubben vill gärna ha förstärkningar så snart som möjligt. Den allsvenska premiären är en månad bort och nu väntar träningsläger i Spanien.
Trots det har MFF gett signaler om att man lämnat sitt maxbud och nu är det upp till Wilton Figueiredo eller Al-Rayyan om det ska bli affär. Det ryska transferfönstret är nu stängt och därmed återstår bara Norge och Sverige för brassen om han ska flytta före sommaren.

Publicerad 2009-03-05 kl 20:14
Annons
Annons
Annons