POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Christensen får allsvenskan att starta rekordtidigt

Täckjacka, mössa och handskar lär det bli på publiken i premiären av Allsvenskan 2010. Redan 12 mars kommer Sveriges högsta fotbollsserie att dra igång spelet.

För första gången någonsin kommer fotbollsallsvenskans premiär att spelas innan vinterns slutpunkt - SM-finalen i bandy.
Bandyfinalen spelas traditionsenligt på Studenternas i Uppsala den tredje söndagen i mars. (21 mars 2010)

Då kommer fotbollsallsvenskan redan vara inne på sin andra omgång.
Orsaken till den tidiga säsongsstarten är att Allsvenskan kommer att göra ett två månader långt under VM.

- Oavsett om vi går till VM eller ej, måste aktuella spelare för VM släppas senast 15 maj. Idag har IFK Göteborg en spelare som är klar för VM i form av Kim Christensen. Dessutom kommer det kanske att vara fler spelare som är aktuella för VM nästa säsong, säger Föreningen svensk Elitfotbolls generalsekreterare Tommy Theorin, till Expressen.

Brommapojkarnas Richard Henriksson är en av spelarna som kan bli aktuell för spel i den rekordtidiga premiären om hans lag håller sig kvar i Allsvenskan.
- Det är kallt i mars, det kan jag hålla med om. Men jag tycker inte det är någon mening med att spela allsvenskan under VM. Vem väljer bort Italien - Spanien för att se BP? säger Henriksson till Expressen.

Även om planerna inte brukar vara på i bästa skick så tidigt på året tror ändå inte Henriksson att det ska vara några problem.
- Det brukar vara en förevändning för dåliga allsvenska spelare att säga att det är så tråkigt att spela här för att planerna är så dåliga. Men hade man slängt in Xavi och Iniesta den 12 mars, hade de löst det ganska bra, säger Henriksson.

Även Kalmars målvakt Petter Wastå säger sig inte ha några problem att slänga sig efter bollar redan så tidigt.
- Publiken är mer hungrig på fotboll då eftersom man inte kunnat se fotboll i Sverige på flera månader. De kommer säkert att tycka att det är kallt men det kan det vara i april också, säger Wastå.

Publicerad 2009-10-13 kl 13:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå