Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Christensen: "Jobbigt bli kallad för fuskare"

Kim Christensen hade en turbulent säsong i IFK Göteborgs mål den senaste säsongen. För FotbollDirekt.se berättar han om sina intryck och hur det kändes att bli kallad för fuskare.

Det var den 23 september och bortamatch mot Örebro. IFK Göteborgs målvakt Kim Christensen gjorde något som han gjort hela sin karriär och som många målvakter har gjort före honom - sparkade på stolparna för att göra målet mindre Men nu fanns Canal+ kamera där och avslöjade allting.

Och sedan var cirkusen igång.
- Det som var jobbigt var att bli kallad för fuskare. Jag försöker vara en bra förebild för pojkar och andra och det var nog mest det. Lite jobbigt var det också för familjen att telefonen ringde konstant, säger Christensen till FotbollDirekt.se.

Så här med perspektiv på saker och ting ser han det hela mest som en bagatell som blev rejält uppförstorad.
- Ja, det var inte så stort egentligen som alla ville få det till, säger Christensen.

Dansken hamnade annars mest i fokus i positiv bemärkelse under säsongen. Han gjorde en fenomenal säsong och var en stor bidragande orsak till att IFK Göteborg fick spela en avgörande match om SM-guldet och en final i svenska cupen.
- Vi gjorde en bra prestation och försvaret var jättebra. Vi hade ju många skador på nyckelspelare och tappade också två spelare under året. Och det är lätt att spela bra när man har bra spelare framför sig, säger Christensen.

Hans fina spel under säsongen har gjort att han är aktuell för det danska landslaget i VM i Sydafrika och just på grund av Christensen tar därmed Allsvenskan ett längre uppehåll än vad serien annars skulle ha gjort med tanke på att Sverige missade mästerskapet.
- Det känns också lite konstigt, att de gör uppehåll på grund av mig och att jag är ende spelaren som ska spela i VM. Men samtidigt ska det bli kul om jag får chansen att åka iväg till Sydafrika.

Proffsrykten florerade efter säsongen kring Christensen men han tar dessa med ro - än så länge.
- Jag har två år kvar på mitt kontrakt, så det är inte så jätteaktuellt än men vi får se vad som händer när jag ska omförhandla kontraktet, om jag förlänger eller väljer att gå till en annan klubb. Men ska jag göra det måste det vara till en klubb, där jag är garanterad mycket speltid. Det är jag här och jag och familjen trivs väldigt bra i Göteborg.

- Sen är det en ny arena här som är väldigt rolig att spela matcher på inför en underbar publik, såna saker är också viktiga, säger Christensen.

Christensen hoppas på bättre utdelning kommande säsong än den senaste.
- Vi har ett ungt och utvecklingsbart lag med många duktiga talanger. Jag är här för att vinna mästerskap och ska göra allt för att få göra det.

Publicerad 2009-12-12 kl 16:42
Annons
Annons
Annons