POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Christensen slipper straff för stolpfusk

IFK Göteborgs målvakt Kim Christensen straffas inte för att ha flyttat på stolparna i matchen mot Örebro SK.

Kim Christensen avslöjades av tv-kameror när han flyttade sina målstolpar och gjorde målet mindre i mötet med Örebro. Debatten satte genast fart och Christensen har kallats för fuskare sedan han erkänt att det långt i från är första gången han rubbat målstolparna ur sitt riktiga läge.

Nu har beslutet kommit och Christensen frias. Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd konstaterade att de bägge stolparna hade flyttats in med 10 centimeter på varje sida. Något som borde renderat i gult kort, men eftersom domaren aldrig varnade målvakten så kan inte dansken straffas i efterhand.

”Av utredningen framgår att Kim Christensen agerat öppet. Visserligen kan domarna ha haft sin uppmärksamhet riktad på annat håll men Disciplinnämnden anser detta inte utgör tillräckliga skäl för att anse att ett vilseledande kan anses styrkt. Mot bakgrund härav och då inte i övrigt framkommit förhållanden som skulle vara i strid mot RF:s stadgar anser Disciplinnämnden att Kim Christensen inte kan bestraffas under dessa regler.” skriver Disciplinnämnden.

Publicerad 2009-10-02 kl 15:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå