Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Christensens stolpfusk har inte hjälpt Blåvitt

IFK Göteborg har inte räddats av Kim Christensens stolpflyttningar i årets allsvenska, visar en granskning som DN gjort.

IFK Göteborgs målvakt Kim Christensen avslöjades på onsdagskvällen med att ha flyttat in stolparna mot Örebro – något han erkände att han brukar göra när det är möjligt.

Christensen är nu anmäld till Svenska Fotbollförbundet och riskerar avstängning för tilltaget.

Mot Örebro flyttades stolparna en hel stolpbredd och skulle i teorin ha kunnat betyda skillnaden mellan stolpe ut i stället för stolpe in – men hittills har Christensens stolpflyttande inte hjälpt Blåvitt.

DN har tittat närmare på IFK Göteborgs matcher och när det räddats av målramen – och när de spelat på arenor där stolparna går att flytta.

På IFK Göteborgs hemmaplan, Gamla Ullevi går stolparna inte att rubba, och på det tolv bortamatcherna IFK Göteborg har spelat hittills har det gått att flytta stolparna på fyra av arenorna. Arenorna är Rambergsvallen på Hisingen, Stockholm Stadion, Strömvallen i Gävle och Behrn Arena i Örebro.

Enligt DN:s granskning har dock inget av motståndarlagen på de fyra arenorna haft något skott i målramen som skulle kunna ha gått i mål i stället. Bara i två bortamatcher har motståndarna träffat målramen. Mot Halmstad och AIK, men där går stolparna inte att flytta.

Publicerad 2009-09-25 kl 08:47
Annons
Annons
Annons