Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Christiansen glädjespridare i MFF: ”Annat förhållningssätt till lagkamrater här än i Italien”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Anders Christiansen är en av de som både springer och ler mest i Malmö FF. 
- Jag älskar att komma till träningen, att vara i klubben, att vara med grabbarna i laget, säger han till Fotbollskanalen.

Uppskattade lagkamrater som Guillermo Molins och Zlatan Azinovic är inte längre kvar i Malmö FF. En av de mest energiska glädjespridarna är nu istället dansken Anders Christiansen. Frågan är hur han orkar vara så glad hela tiden.

- Det beror på vad du är för människa, om du vill se positivt eller negativt på saker. Jag försöker göra det bästa av allt, jag är energisk, jag älskar att komma till träningen, att vara i klubben, att vara med grabbarna i laget.

- Jag prioriterar vänner och min familj, och försöker få ut det bästa av det.

Efter ett misslyckat år i Chievo Verona så har vintervärvningen Christiansen, 26 år, kommit tillbaka till att vara mer av den personen som han var när han spelade i Danmark.

- I Italien var man ofta ensam med sin flickvän, eller om det kom besök av kompis eller familj. Det var mycket att slappna av och ha en bra tid med sin käraste, sedan om det fanns möjligheter så besökte vi andra städer i Italien.

- Nu har jag kommit närmare familj och vänner igen, plus att man har ett annat förhållningssätt till lagkamrater i Norden än i Italien.

En sak har däremot förändrats de senaste åren. I Malmö FF spelar Christiansen som en central mittfältare i en 4-4-2. Det är en position där han säger att han fortfarande försöker hitta rätt, både offensivt och defensivt.

- När jag var yngre spelade jag alltid som offensiv mittfältare, sedan spelade jag en kort tid längre bak i banan. Sedan bytte jag klubb, spelade offensiv mittfältare eller anfallare igen. Sista halvåret innan jag flyttade till Italien, det var första gången jag spelade som nummer 6. Det är relativt nytt att jag spelar såhär långt bak i planen.

- Sedan eftersom jag inte spelade matcher i Italien, så fokuserade jag på att göra många mål och assist på träningarna där.

I somras pratade Christiansen om att han tyckte att han gjorde för få poäng från sin mittfältsplats. Under de senaste fem matcherna har han gjort tre mål (”Det är ett bra kvitto för mig”) och totalt fem i Allsvenskan i år med målsättning att göra ett par till, samtidigt som han också vill bli bättre på att hjälpa till defensivt.

Idag är det match borta mot Djurgårdens IF, för att behålla serieledningen. Efter året i Chievo Verona vill han i ett längre perspektiv ha någon form av revansch.

- Jag har fått blodad tand att bevisa mig igen, i någon av de stora ligorna.

Publicerad 2016-09-18 kl 07:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER