POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Christiansen kan starta premiären mot IFK Göteborg: ”Tränaren sätter laget”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Första starten på sex månader för Anders Christiansen.
Nu hoppas han att få starta för MFF i den allsvenska premiären.
- Men jag klarar inte av att topprestera, säger han till Fotbollskanalen.

Ska man skriva ner alla punkter som var bra för Malmö FF mot AFC Eskilstuna (0-1) så blir det bara ett fåtal rader. En av raderna blir dock kring Anders Christiansens första start sedan 25:e september.

I matchen fanns enskilda sekvenser där Christiansen visade varför han var en av allsvenskans bästa mittfältare 2016. En fin tvåfotsdribbling, något avslut, och ett par höga bollvinster innan han blev utbytt i andra halvlek.

- Det var bra att ta nästa steg och att få 55 minuter. Jag klarar inte av att topprestera, men det får man räkna med, säger Christiansen.

Anledningen till Christiansens frånvaro var att han slet av en bicepssena i knät förra hösten. MFF:s läkare Pär Herbertsson sa i en tidigare intervju till Skånesport att det var en så pass ovanlig skada att den inte ens fanns beskriven som en möjlighet.

I startcomebacken mot AFC Eskilstuna kvitterade Christiansen dock inte ut något starkt betyg. Tränaren Magnus Pehrsson sa att endast två startspelare i Malmö FF, Johan Wiland och Lasse Nielsen, var godkända.

Christiansen var alltså inte bra nog, men kan ändå starta mot IFK Göteborg nästa helg om han bedöms vara i tillräckligt bra fysisk form.

- Det är inte jag som sätter laget, det är coach. Jag har sagt att jag koncentrerar mig på mig själv, för mig är det viktiga tillbaka till min gamla nivå. Om coachen startar med mig nu så blir det bra.

Vad säger du om lagets prestation då, det där såg ju skit ut? 
- Ja, det var väl en bra beskrivning. Vi förlorar matchen och det är aldrig godkänt om man spelar i Malmö.

- Jag såg fram emot matchen, men jag kan förstå om man har spelat sedan femte januari och det nu är 23:e mars... Det är en lång uppstart, du hinner med många träningsmatcher. Vi är bara människor. Det är skillnad om man spelar nästa vecka mot (IFK) Göteborg och Sundsvall hemma, eller spelar sista träningsmatchen. Då vill man inte riskera något. Det är bara normalt.

- Folk är redo för att spela (tävlings)match, men det ska inte vara en ursäkt. Vi levererade inte idag. Det ska vi göra bättre den första april mot Göteborg.

Malmö FF har nu tre dagars vila följt av fem träningar inför matchen mot IFK Göteborg. Det är tiden som Pehrsson har kvar att fundera vilka som ska starta på centralt mittfält. Det blir två av Oscar Lewicki, Christiansen, och Erdal Rakip.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-24 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå