POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Christiansen utbytt mot Blåvitt – magnetröntgas idag: ”För säkerhets skull”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Om Anders Christiansen är på väg bort från Malmö FF så lär han inte stoppas av den skadan han fick mot IFK Göteborg. 

Malmö FF:s Anders Christiansen gick av efter tio minuter mot IFK Göteborg med problem i baksida lår, precis som mot FC Trollhättan i cupen några dagar tidigare. Tränaren Magnus Pehrsson säger till Fotbollskanalen att statusen ändå är positiv. 

- Vi gör en magnetröntgen för säkerhets skull idag, men de kliniska testerna har ju varit positiva. Vi vill ändå säkerställa att det är som vi tror att det är. Att det inte är tal om någon större skada, utan egentligen en krampkänsla som var liknande den när han fick gå av tidigare i Trollhättan.

Christiansen har tidigare uttalat sig om att det inte är omöjligt att han flyttar till en ny klubb innan transferfönstret stänger. Om magnetröntgen ger positivt besked finns det därmed ingen skada som kan stoppa en potentiell flytt.

Om Christiansen flyttar så finns en möjlig ersättare redan i truppen i nyförvärvet Bonke Innocent, som idag ska göra sin debut i Malmö FF i en U21-match mot Kalmar FF. Innocent har inte ens varit på bänken i de två senaste allsvenska matcherna, men startar ihop med Samuel Adrian på innermittfältet idag. 

Även Mattias Svanberg finns med i U21-truppen, men inte Andreas Vindheim. Vindheim skulle ha varit med, men hade ett svullet knä, eventuellt på grund av ett bett han har fått enligt Pehrsson. 

Pehrsson gav även ett annat besked idag, kring MFF:s träningsupplägg. MFF hade enkel träning idag och även en träning imorgon, men är sedan lediga i fyra dagar. Den här veckan blir därmed lugn för spelarna. 

- Det var lite det jag lärde mig och förstod både som landslagstränare men även tidigare som klubblagstränare, att man kan se de där ledigheterna på olika sätt. 

- Nu har vi hållit på i två och en halv månad, med en extrem press och mycket matcher och jobbat väldigt hårt. För oss att få ett break där vi kommer ifrån varandra, det är väldigt mycket värt. Det har större värde.

En anledning var också att MFF kommer att ha iväg fem spelare på landslagsuppdrag, i form av Jo Inge Berget, Svanberg, Franz Brorsson, Erdal Rakip, och Carlos Strandberg.  

Publicerad 2017-08-29 kl 14:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå