Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Claesson går rätt in i Elfsborgs startelva”

U21-succé för Viktor Claesson - tillsammans med John Guidetti på topp firade Elfsborgsförvärvet triumfer mot Holland. Nu jämförs han med Rasmus Elm: "Påminner om Rasmus till personligheten".

I skuggan av John Guidettis två mål gjorde Elfsborgs värvning - nuvarande Värnamospelaren - Viktor Claesson stor succé i U21-landslaget 3-0-seger mot Holland. Med ett vacker förarbete lirkade han fram bollen när Guidetti satte spiken i kistan till 3-0.
– Jag är inte direkt överraskad. Hans utveckling har exploderat i år och han är på tok för bra för superettan. Han hade kunnat ta steget rätt ut i Europa men valde att ta de lite långsammare kliven. Till personligheten påminner han om Rasmus Elm som inte heller ville ta för stora steg utan ta det i sin egen takt, säger Claesson agent Patrick Mörk till FotbollDirekt.se.

Elfsborgs assisterande sportchef Mathias Svensson är förstås nöjd över värvningen men är lite mer försiktig i sina uttalanden om Claesson.
– Det såg bra ut mot Holland men vi har ju köpt killen så vi behöver inte tycka och tänka så mycket. Men fortsätter han den här utvecklingen blir det ett väldigt spännande år för honom nästa år. Han går från klarhet till klarhet hela tiden och växer och blir mer och mer mogen i sitt spel, säger Svensson till FotbollDirekt.se.

Konkurrensen i Elfsborg är kanske tuffast i allsvenskan. Offensiva spelare som Stefan Ishizaki, Lasse Nilsson och David Elm är några av de som Claesson kommer att konkurrera med - förutsatt att de är kvar nästa säsong.
– Konkurrens kan man lugnt säga att vi har, det är riktigt duktiga allsvenska spelare som sitter på bänken hos oss. Det har vi diskussioner med spelarna om innan vi värvar dem, vi vill vara bäst och alla får slita hårt för sin plats, det är Viktor väl medveten om.

Agenten Patrick Mörk är dock säker på sin sak - det blir ingen Elfsborgsbänk för Claesson.
– Han är värvad till nummer tio-rollen och han kommer gå rakt in i Elfsborg. Jag sa det förut i sommar, att han skulle gå in i alla allsvenska lag redan nu, det tror jag alla som har sett honom i år är rätt klara över. Han kommer att vara ännu längre fram nästa år.

– När Viktor blev klar för Elfsborg var det många som reflekterade över hans val och frågade mig om det verkligen var så smart att gå dit. Men det var ju han själv som ville gå till Elfsborg och min känsla är att han är så jäkla bra att i allsvenskan går det inte att hålla honom utanför en startelva.

- Jag ska inte säga hur Haglund (Magnus, tränare i Elfsborg) ska formera laget, men jag kan inte föreställa mig att Viktor ställs utanför en allsvensk startelva, även om det är i Elfsborg.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-08-11 kl 19:35
Annons
Annons
Annons