Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Connys experiment en succé: ''Alla kvaliteter''

Helsingborgs försäsong har börjat bra. I en huvudroll finns en omskolad mittfältare - och han visar stor tacksamhet: ''Det är först nu jag är fysiskt redo".

Marcus Bergholtz har fått en ny roll i Helsingborg och så här långt under försäsongen ett av HIF:s viktigaste namn. Omskolningen har gett omedelbart resultat.
Conny Karlssons idé om att flytta honom från inner- till yttermittfält har tydligt gjort Bergholtz gott.

— Så länge jag känner mig delaktig och får vara kreativ är jag nöjd, säger han till HD.
- Det är en rolig position att spela på och jag försöker att göra den till min egen. Jag tror att det här kan vara utvecklande för mig.

Det var för fjärde gången i följd som han tog plats på vänsterkanten.
Och det ser ut att förbli på det här viset. Helsingborgs Conny Karlsson har lovat sig själv att ha tålamod med det här försöket - låter det som.

— Vi vill inte att våra yttermittfältare bara ska vara kantspringare, de ska komma in i banan och hjälpa forwards. Marcus har alla kvalitéer som krävs på den positionen, han är stark och har både en bra passningsfot och ett bra skott, säger han.

— Jag gillar det jag har sett. Jag tror att Marcus kommer att trivas där.

Bergholtz vintermånader så här långt är verkligen något helt annat än hans två senaste säsonger som bara gett elva matcher sedan 2008 - i fjol inte en enda.

— Jag är redo nu. Tidigare har jag inte varit tillräckligt fysiskt förberedd på att ta det sista steget och det var delvis därför som 2010 blev ett riktigt dåligt år. Dels har jag inte varit tillräckligt snabb eller stark, dels har jag varit extra mottaglig för skador.

Helsingborg spelade i helgen 0-0 mot Halmstad.

 

Publicerad 2011-02-28 kl 09:56
Annons
Annons
Annons