Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Covic lämnar Elfsborg: "Planerar att åka hem till Australien"

Stenhård konkurrens om målvaktsplatsen. Och en dotter som snart börjar skolan. Då flyttar Ante Covic hem till Australien.
– Elfsborg förstår mitt beslut, säger han till fotbollskanalen.se.

Redan 2 juli deklarerade den allsvenska serietvåan att en ny keeper värvats till klubben. Och satsningen var pengastinn. Enligt medieuppgifter kostade FC Köpenhamns Jesper Christiansen ett flertal miljoner när Elfsborg löste honom.

En tydlig signal till Ante Covic, naturligtvis.

Och trots att han fått spela under tiden som Christiansen varit allvarligt tumskadad, har Covic hela tiden varit inställd på att hans dagar i Sverige snart är räknade. Med Christiansen fullt frisk finns helt enkelt inget behov av båda spelarna i truppen.

Nu kan fotbollskanalen.se berätta att Covic slutgiltigt bestämt sig.

- Planen är att flytta tillbaka till Australien efter säsongen. Det finns ingen anledning egentligen för mig och min familj att stanna här längre. Vad som händer exakt vet jag inte ännu, men jag kommer inte att vara kvar i Elfsborg, säger han till fotbollskanalen.se.

Har du berättat för klubben?
- Vi har diskuterat saken och jag tror att båda parter är i en situation där vi förstår varandra. Det är bäst för mig och alla inblandade med ett nytt steg, säger Covic.

Har du hittat en ny klubb i Australien?
- Inte ännu, jag har några olika möjligheter att ta ställning till. Det viktiga är att vi tittar på längre åtaganden. Med tanke på att min dotter börjar skolan nästa år vill vi inte flytta från den ena platsen till den andra, utan snarare slå oss till ro.

- Därför planerar jag flera år framåt i stället för bara en säsong i stöten. Men det finns fortfarande frågetecken kring exakt var vi hamnar.

Publicerad 2011-09-01 kl 14:09
Annons
Annons
Annons