Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Cratz: "Oerhört starkt av klubben"

Göran Bergort får gå åt sidan för en mer erfaren tränare i den nyallsvenska föreningen IFK Norrköping - Det är en del av en tränares vardag, säger Sören Cratz till fotbollskanalen.se

- Det är starkt av klubben att inte förlänga med Bergort. De gör ju detta för att de tror att det är det bästa för klubben. Det är otroligt starkt av IFK, säger Sören Cratz till fotbollskanalen.se.

Sören Cratz som själv inte fick förlängt 2001 efter att ha vunnit SM-Guld med Hammarby vet vad Göran Bergort går igenom.

- Det är en svår situation för en ledare, samtidigt som det är starkt av klubben så är det tufft att få lämna en klubb man lyckats i. När jag var i Hammarby var det ett starkt band mellan mig och fansen. Sånt är tufft, men det är en del av en tränares vardag.

Cratz som idag är U19-tränare i IFK Norrköping är inte ersättaren till Bergort och vill fortsätta i föreningen då hans kontrakt går ut i december.

- Vi ska sätta oss ner och diskutera, jag tycker detta är jättekul och jag vill fortsätta här.

I diskussionen kring ny tränare har Cratz inte mycket att säga till om. Dock önskar han en lika nära relation till den nya tränaren som han haft med IFK:s före detta tränare Göran Bergort.

- Jag hade Bergort som spelare och denna säsongen har vi haft en nära dialog kring U-lag och A-trupp. Det har varit kanon. Samtidigt är det upp till mig att övertyga om att mina unga killar är tillräckligt bra för att få komma upp.

Publicerad 2010-10-27 kl 16:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons