Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Cupfinalen redan en publiksuccé

På söndagen säkrade AIK som bekant SM-guldet. Men en match återstår för Solnas stoltheter och det är cupfinalen på söndag just mot IFK Göteborg - en match som ser ut att bli en publiksuccé.

- 10 765 biljetter var sålda vid ett-tiden. Jag får en känsla på att det kan landa över 20 000 på söndag, vilket i så fall skulle vara jättebra. Före helgen var det drygt 7 000 sålda och med tanke på den ökningen bara under de här dagarna, ser det ut som att det ska kunna bli över 20 000, säger AIK Fotbolls biljettansvarige Tony Aronsson till FotbollDirekt.se

Kan ni rent av sälja ut Råsunda? - Nej, det tror jag inte. Skulle vi nå upp i 30 000 skulle det vara helt fantastiskt. Vi har ju visserligen en mottagning på måndagskvällen just på Råsunda för alla som vill fira laget men det är klart att det finns dem som vill fira spelarna i samband med match också. Och dessutom har ju AIK chansen att vinna dubbeln vilket nog också lockar mer än man kanske tror, säger Aronsson.

Aronsson vill inte spekulera i hur mycket en cupfinal med 20 000+ på läktarna skulle ge ekonomiskt för AIK med tanke på att det är flera parter som ska dela på kakan.
- Visserligen är det vårt arrangemang men vi gör ju det på uppdrag av svenska fotbollförbundet och det gör att alla sponsor, biljett och tv-intäkter ska delas på tre - till oss, till IFK Göteborg och till förbundet. Men med tanke på att våra årskortsinnehavare inte kan gå på matchen utan att köpa fullpris-biljett så kan det ändå bli så att vi kanske tjänar mer på varje enskild betalande än vid allsvenska matcher, säger Aronsson.  

Vem är det som har satt biljettpriset till matchen? - Det är också vi som har gjort det men vi bedömde det så att vi inte kunde ta mer än för en vanlig allsvensk match och det var både förbundet och IFK Göteborg med på.

Publicerad 2009-11-02 kl 16:36
Annons
Annons
Annons