Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Cupmästare saknas – Elfsborg kan få möta Häcken i supercupen

Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Motståndare saknas i nuläget för allsvenska mästaren Elfsborg

Svenska cupen har gjorts om och vinnare koras först till sommaren.

Det innebär att Elfsborg saknar en motståndare i supercupen.

- Vår utgångspunkt nu är att Elfsborg möter tvåan Häcken i vår, säger förbundets Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

De senaste säsongerna har den svenska fotbollssäsongen inletts med en supercupmatch mellan regerande allsvenska mästaren och vinnaren av svenska cupen. Men nu är cupformatet ändrat där ett gruppspel ska spelas i vår och en vinnare inte koras förrän sent på våren.

Detta gör nu att allsvenska mästaren Elfsborg saknar en cupmästare att möta innan den allsvenska säsongen. Nu pågår diskussioner om huruvida det ska spelas en ”supercup” överhuvudtaget i vår.

Gerhard Sager, ordförande i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté berättar hur läget är just nu:

- Vi väntar i tävlingskommittén på besked från SEF hur man ställer sig till detta, ska man ha kvar den här matchen nästa år, på våren, är vår utgångspunk att det ska bli Elfsborg och Häcken, alltså ettan och tvåan i allsvenskan, säger han till fotbollskanalen.se.

Och hos SEF funderar man som bäst på om det kanske blir två supercupfinaler nästa  säsong.

- Vi ska ha ett möte i veckan,  det som händer nu är att 2012 års ligasegrare hamnar i kläm det här övergångs året när vi ”styrt om” cupen. Så nu är frågan om vi ska göra en ”extra” supercupmatch och låta ettan och tvåan i ligan mötas – men grejen då är att vi får två supercuper, så det är det vi ska kolla på om det är värt att göra detta i vår, säger Stefan Lundin, sportchef i Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), till fotbollskanalen.se.

- I och med att vi lagt om formatet för svenska cupen så blir det förmodligen så här i framtiden att om cupsegraren och ligasegraren ska kunna mötas så supercupen inte gå före första juni eftersom cupen måste hinna spela färdigt. Men juni är ingen bra månad för en sådan match så det innebär att den antagligen inte spelas förrän i november i framtiden så att man hinner avsluta serien Det är svårt att hitta en optimal lösning, men jag tycker att det rätt en rätt god idé att lösa det så, fortsätter Lundin.

Regerande supercupmästare är Helsingborg som besegrade AIK med 2-0 i våras. AIK var då med i egenskap av allsvensk tvåa eftersom HIF vunnit både cupen och allsvenskan.

Publicerad 2012-11-19 kl 15:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons