CUPRESULTAT: Succé för HIF:s nyförvärv

Fem matcher i Svenska Cupens gruppspel hade avspark klockan 15.00 under lördagen. Här följer en sammanfattning av samtliga drabbningar.

Mjällby AIF - Östers IF 2-0
Det blev en komfortabel seger för Mjällby mot Öster. Mattias Håkansson gjorde 1-0 i den 18:e minuten och sedan ökade de gulsvarta på till 2-0 tidigt i den andra halvleken. Nu väntar en avgörande match mot BK Häcken i den avslutande omgången av gruppspelet för Mjällby. Både Mjällby och Häcken står på sex poäng efter två matcher.

Dalkurd FF - Örebro SK 0-1
Marcus Pode blev matchhjälte för Örebro på Domnarvsvallen i Borlänge. Precis innan paus hittade Kalle Holmberg in till anfallaren i straffområdet - och Pode sköt in 1-0 under Dalkurds målvakt Frank Pettersson. ÖSK höll sedan undan och vann med just 1-0.

- Det var sådär. Vi vinner ju, men det var svårspelat. Ingen jättebra match, sa Örebros mittfältare Nordin Gerzic till SVT Play efter slutsignalen.

- Tre poäng var det viktiga, och nu får vi ladda om för att ta Gefle i gruppfinalen.

Gefle IF - Varbergs BOIS 2-1
Gefles seger satt långt inne. Johan Bertilsson satte 1-0, men med lite mer än 20 minuter kvar att spela kvitterade Varberg genom Nsima Peter, som blev frispelad. På tilläggstid avgjorde dock inhopparen och den 17-årige anfallaren Tshutshu Wa Tshakasua för Gefle när han höll sig framme inne i straffområdet. Efter två matcher har Gefle sex poäng och spelar en avgörande match mot Örebro, på fyra poäng, härnäst.

IFK Norrköping - Ängelholms FF 2-0
"Peking" tog sin andra raka seger i cupen, men inte utan problem. Alhaji Kamara sköt in 1-0 från straffområdeslinjen i ena hörnet. I den 84:e minuten satte Norrköping spiken i kistan när Nicklas Bärkroth chippade in 2-0 efter att ha blivit framspelad av nämnde Kamara. Norrköping är nu mer eller mindre klart för fortsatt spel i turneringen.

Västerås SK - Helsingborgs IF 0-4
Det blev en rejäl succé för Helsingborgs nyförvärv när Henke Larssons mannar klev in i Svenska Cupens gruppspel. Först gjorde lånet Astrit Ajdarevic 1-0 till HIF och därefter följde Anton Wede och Lalawele Atakora upp med varsitt mål. 4-0 satte islänningen Victor Palsson. HIF:s målvakt Pär Hansson skadade sig dock på uppvärmningen och därför fick Matthew Pyzdrowski stå mellan stolparna i dag.

Publicerad 2015-03-01 kl 16:35

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.