Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Cuptitel ett måste för nytt ÖFK-äventyr i Europa: "Klart som fan det är målet"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från mötet mellan J-Södra och Östersund i spelaren.

JÖNKÖPING. Östersunds FK slutar femma i allsvenskan 2017.
Nu måste laget vinna svenska cupen för att återigen få kvala till Europa League.
- Klart som fan att det är målet, säger lagkaptenen Brwa Nouri till Fotbollskanalen.

Just nu gör Östersunds FK succé i Europa League, vars kval man fick en biljett till efter att ha vunnit svenska cupen i våras. Laget går vidare från gruppspelsfasen vid seger mot Zorja Luhansk härnäst. Men det är inte säkert att ÖFK kommer få kvala på nytt till Europa League nästa säsong.

Efter söndagens avslutande omgång av allsvenskan 2017 står det nämligen klart att Östersund slutar femma, då man kryssade mot Jönköpings Södra samtidigt som Djurgården och Häcken vann. Tredjeplatsen hade gett en kvalplats till Europa League, medan fjärdeplatsen ger en Europa-plats om något av topp tre-lagen lyckas vinna svenska cupen i vår.

Östersunds måste nu försvara sin cuptitel i vår för att kvalificera sig till Europa League-kvalet.

- Vi kom hit till Jönköping för att vinna och bli minst fyra. Vi lyckades inte med det, men lyckas vi vinna mot Zorja nu och ta oss vidare i Europa League blir det här en fantastisk säsong. Femma i allsvenskan, cuptitel och avancemang till Europa League-slutspelet hade för oss som klubb varit en fantastisk bedrift, säger lagkaptenen Brwa Nouri.

Att vinna svenska cupen igen, blir det ett tydligt mål för er nu?
- Vi vill alltid vinna alla matcher, så det är  klart som fan att vårt mål är att vinna cupen. 

- Det är svårt att säga att man är jättenöjd med att komma femma, men samtidigt... om man zoomar ut lite och får lite perspektiv på det så. Det här är vår andra säsong i allsvenskan, vi vann cupen, vi leder gruppen i Europa League och vi hade ändå chansen på topp tre i allsvenskan. Det är något vi får försöka vara stolta över, även fast det är som Kindberg (Östersunds ordförande) säger: "Vi tävlar inte för att komma femma".

Östersunds tränare Graham Potter har respekt för att det kan bli svårt för klubben att vinna cupen och därmed återigen få kvala till Europa League.

- Det är väldigt svårt att vinna och slåss på den här nivån i Sverige. Vi har kämpat väldigt hårt i år, och nu har vi fokus på de två återstående matcherna av Europa League-gruppspelet. Sen får vi se vart det tar oss. Självklart vill vi vinna alla turneringar som vi ställer upp i, vi vill alltid göra det så bra som vi kan. Men det finns flera stora lag i Sverige och de har säkert samma ambitioner. Vi måste ha respekt för det, säger Potter.

Potter skulle inte se en säsong utan Europa-fotboll som ett bakslag för klubben, utan mer som en del av resan vidare.

- Vi får ta det som det är. Blir det inte så (att Östersund går till Europa igen) får vi koncentrera oss på allsvenskan.

Publicerad 2017-11-06 kl 07:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons