Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Då träffas fotbollen och FHM: "En av de mest ambitiösa säkerhetsplanerna"

6v

Fotbollen träffar Folkhälsomyndigheten den 12 mars.
Då kommer Svensk Elitfotboll få respons på sin "publik-plan".
- Jag hoppas verkligen att vi kan få igång en dialog, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till Fotbollskanalen.

Får publik vara på plats när allsvenskan drar igång? Det är en fråga som supportrar ställer sig i dag till följd av coronapandemin. Amanda Lind (MP), kultur- och demokratiminister, öppnade i början av februari för att antalet besökare ska kunna anpassas efter bland annat storlek på arena när smittläget förbättrats, vilket fotbollen också lobbat för.

ANNONS

Svensk Elitfotboll (intresseorganisation för klubbarna i allsvenskan och superettan) presenterade även i förra veckan en plan för "stegvis återgång till publik på arenorna", som skickades in som en bilaga i det remissvar Svenska Fotbollförbundet lämnat över till regeringen, samtidigt som planen även skickats in till Folkhälsomyndigheten. 

Nu är det klart att fotbollen, däribland Sef, Elitfotboll Dam och SvFF, kommer att ha ett möte med Folkhälsomyndigheten den 12 mars. Då ska parterna diskutera "publik-planen".

- Vi vill visa upp öppningsplanerna, som vi tagit fram, för att kunna ha en bra väg tillsammans med Folkhälsomyndigheten. De kan ju smittskyddsläget och vi kan hur man gör arrangemangen. Vi hoppas därmed tillsammans med dem hitta en dialog som gör att vi kan anpassa och hela tiden hitta rätt nivå på säkra arrangemang. Vi tycker att vi har tagit fram en otroligt genomarbetad plan som vi vill diskutera med dem nu, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till Fotbollskanalen.

ANNONS

Han fortsätter:

- De har fått planen och vi har inte fått någon respons på den än, så vi hoppas på att kanske få det den 12 mars. Vi vill visa att vi kan ta ansvar och att vi kan göra väldigt, väldigt säkra arrangemang, så att man kan få en lite mer precis lösning för oss i april utifrån det läget som råder då. Det är inte en fråga om att öppna upp blint. Det handlar om att vi verkligen ska kunna ta ett mycket stort ansvar och hitta en nivå som är anpassad efter smittläget. Det är sådant man behöver prata om nu. 

Med tanke på Amanda Linds öppning i februari. Vad har du för förhoppningar inför mötet den 12 mars?
- Förhoppningarna är att vi ska kunna ha en professionell dialog, så att vi kan hitta precisa former för vad som är lämpligt och adekvat utifrån vad vi får göra och så vidare, så att det inte bara lämnas över på presskonferenser med allmänna nedstängningstal utan att vi kan göra det lite mer precist. Vi vill ta ett jättestort ansvar, så vi hoppas att även Folkhälsomyndigheten uppskattar det.

ANNONS

Väntar du dig ett besked om hur det kan se ut när allsvenskan drar igång?
- Det hade man väl hoppats, men när du frågar mig om jag väntar mig det, så tror jag inte att det är realistiskt. Men jag hoppas verkligen att vi kan få igång en dialog. Vi har lagt ner mycket tid på att förmodligen ha en av de absolut mest ambitiösa säkerhetsplanerna som finns i Sverige. Då tycker vi väl att vi, med den nya pandemilagen, ska hunna hanteras på samma sätt som andra verksamheter, att man hittar anpassade lösningar, säger han. 

Publicerad 2021-03-03 kl 16:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto