Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dahlberg fortsätter som mittfältare "En rolig position"

Inköpt som anfallare. Mittback i fjol och nu mittfältare. Mikael Dahlberg har testat det mesta under sin tid i Djurgården. Just nu gäller rollen som "nummer tio".

Första testet blev något av en succé. Mikael Dahlberg klev ned på mittfältet under förra helgens träningsmatch mot IFK Norrköping och fick massor beröm av tränarna efter sin insats. När DIF på lördagen möter Inter Åbo startar Dahlberg återigen i den för honom ovana mittfältspositionen.

- Jag tycker det gick bra sist. Det är alltid kul att testa något nytt och det är kul att vara med mer i uppspelsfasen och komma mer rättvänd med boll, säger Dahlberg till FotbollDirekt.se

Dahlberg har i veckan tränat i sin nya roll och medger att det varit en viss omställning från att spela forward.

- Det är lite nytt allting. Tränarna har visat vad som är viktigt och hur jag ska ligga defensivt och offensivt. Det är säkert inte helt hundra än, men blir det en fortsättning är det något man får jobba med över tid.

Ser du själv en framtid som mittfältare?

- Jag försöker inte fundera alls på det. Jag bara kör på så får man utvärdera sen. Det är tränarna som bestämmer och nu vill de testa mig på mitten, då är jag beredd att ge det en chans.

Men i vilken position spelar du helst?

- Jag vet inte. Men det är klart att jag känner mig mest som forward. Det är ju där jag spelat klart mest.

Djurgårdens lag mot Inter Åbo: Oskar Wahlström - Patrik Haginge, Kebba Ceesay, Toni Kuivasto, Petter Gustafsson - Daniel Sjölund, Andrej Komac, Mikael Dahlberg - Sebastian Rajalakso, Johan Oremo, Hrvoje Milic

Publicerad 2009-03-13 kl 15:07
Annons
Annons
Annons