Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
40v

Dahlberg osäker på flytt: ”Behöver mer matcher och erfarenhet”

Foto: Bildbyrån

ABU DHABI. Dagen efter rekorddebuten talade Pontus Dahlberg om att stanna i Blåvitt.
För att skaffa sig mer erfarenhet.
- Många tar första bästa för att tjäna pengar, men det är dumt att göra det, säger målvakten till Fotbollskanalen.

När Sverige kryssade mot Estland effter 1-1 satte Pontus Dahlberg rekord som den yngsta målvakt som spelat i landslaget. Inte ens 19 år fyllda.

- Jag hörde det, väldigt stort. Morsan skickade något i morse om det, annars hade jag inte koll på det. Många medspelare i Blåvitt har hört av sig och gratulerat, det är kul, säger Pontus Dahlberg.

Målvaktstalangen är en av tre spelare som gör press dagen efter årets första landskamp och det finns väl en risk att spekulationerna om en flytt ökar efter denna insats.

- Haha, ja så är det kanske, ska prata med min agent i dagarna. Jag har inte snackat med honom på en vecka. Vi ska höras och så får vi se vad han har att säga, säger Pontus Dahlberg.

Watford, Napoli och RB Leipzig har alla visat intresse och målvakten har varit på en del besök för att sonder terrängen. Kanske kan det bli affär, men Dahlberg har ingen brådska från Blåvitt och Kamratgården där han har tre år kvar på kontraktet. Han säger att han tror att han blir kvar även 2018.

- Jag vill inte stressa i väg något och det är bra att bygga upp sig med matcher och erfarenhet. Vi får se vad som händer. Många tar första bästa för att tjäna pengar, men det är dumt att göra det. Bättre att bygga på sig erfarenhet och matcher i grunden innan man går ut i Europa, säger Dahlberg som påpekar det svåra i att ta plats som målvakt.

- Som utespelare kan man spela sig in i laget på ett annat sätt och göra inhopp, men man byter inte målvakt så ofta och därför gäller det att det blir rätt klubb. Då är det bra att ha matcher på hemmaplan innan en flytt.

För ett år sedan kunde Pontus Dahlberg följa hur den yngre Alexander Isak satte rekord som yngste målskytt i A-landslaget i Abu Dhabi. Nu är han där själv:

- Jag hade verkligen inga tankar på att jag kunde vara här om ett år, då hade jag fokus på Blåvitt och att försöka ta en plats där, säger Dahlberg.

- Det har verkligen varit ett fantastiskt år med många matcher, stor publik och det är klart att jag får nypa mig i armen ibland.

När fattade du att du etablerat dig i Blåvitt?
- Jag har aldrig tänkt i sådana banor utan jag har försökt ta det match för match, vecka för vecka. I somras funderade jag på att jag hade tagit platsen och att då försöka hålla fast den.

Fast sommaren var tuff för Dahlberg, säger han. Då var det slutspel i U21-EM och ingen speltid.

- Det var tufft att sitta vid sidan och inte spela. Jag ville spela även om jag kom med i mars, men jag får ta det som en bra erfarenhet att ha varit med i ett mästerskap. Cajtoft gjorde det bra men jag kände att jag hade kvaliteter nog för att spela och det var hårt och tufft för mig.

På torsdag får Jacob Rinne stå i mål så Pontus Dahlberg får samla kraft till debutanttalet som på januariturnéer kan läggas på sista middagen. Om man ens hinner?

- Om det blir så blir det någon sång, jag brukar vara bra på det.

Publicerad 2018-01-08 kl 18:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons