Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dahlén tror på nytt kontrakt med Djurgården

Om bara tolv veckor går hans kontrakt ut - men efter en lovande djurgårdsdebut i går tror Andreas Dahlén han får stanna.
- Får jag bara ut vad jag kan så tror jag det räcker, jag vill stanna i Djurgården.

Andreas Dahlén gjorde i går sin första match för Djurgården den här säsongen (1-1 mot Kalmar). Och han fick klart godkända betyg efter att ha gått petad i över en månad av säsongsinledning. Andreas Dahlén själv är nöjd, så nöjd att han nu känner sig ganska säker på att hinna övertyga manager Magnus Pehrsson om en fortsättning av ett kontrakt som går ut i slutet av juli.

- Det kändes bra i går, jag hade bra koll på min kant, även om jag vill vara mer offensiv än vad jag var den här gången, säger han till FotbollDirekt.se.
- Jag vet vad jag kan och får jag bara ut vad jag kan så tror jag att det kommer att räcka till ett nytt kontrakt. Och får jag bara chansen igen så kommer jag tids nog våga mycket mer offensivt, det är ju så jag vill spela, fortsätter han.

Ditt kontrakt går ut den sista juli – hur pratar du med dig själv?
- Att det finns tid. Nu ska jag bara hålla mig frisk, det är det absolut viktigaste. Men som jag sade så vet jag vad jag kan och det hoppas jag få visa nu. Jag vet ju att jag är en bättre spelare än Tyskland.

Det låter uppenbart att du känner dig trygg med Magnus Pehrsson?

- Ja, men så är det. Så är det alltid, utan att ha en tränare som tror på dig så vågar du sällan så mycket som du borde.

Att hans comeback dröjt som den har gjort har inte fått honom att ängsla sig.
Och efter flera bra U21-matcher på slutet så har han på allvar vågat tro på att Magnus Pehrsson ska öppna upp för honom.

- Nej, jag har egentligen aldrig känt stress. Jag blev både skadad och sjuk under vintern, då kändes det jobbigt och det är egentligen inte förrän nu jag känt mig helt redo. Det var jag inte i början av säsongen. Så när jag fick veta att jag skulle spela mot Kalmar så var jag aldrig nervös eftersom jag känner att jag är fulltränad igen.

Så det har egentligen bara varit bra att Magnus Pehrsson valt att peta dig?
- Absolut. Att bara ha spelat 2,5 match på tre månader, då är det bara att inse att det kan ta tid innan man är i fatt och är fysiskt redo.

Magnus Pehrsson till FD:
- Jag tyckte att Andreas gjorde en godkänd insats. Han hade defensivt bra koll på sin motståndare och offensivt kom han i de lägena som vi vill att han ska komma i.

Är han aktuell att starta mot Örebro?
- Ja det är han ju eftersom han spelade i går men vi har inte tagit ut något lag till den matchen än.

Publicerad 2012-04-30 kl 17:50
Annons
Annons
Annons