Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dahlin om Eriksson-sagan: ''Aldrig upplevt något liknande''

Korsbandsskadad - ändå satsar Cagliari på Sebastian Eriksson. Nu hyllar Martin Dahlin serie A-klubben.
- En positiv överraskning och något jag aldrig varit med om, säger legendaren.

Sebastian Eriksson lämnar alltså IFK Göteborg för serie A - och det som korsbandsskadad och med en lång rehabperiod framför sig.
IFK Göteborgsstjärnan såg ut att ha hamnat i ett helvete - en svår skada och övergången som var på gång till Cagliari såg krossad ut.

För inte skulle väl en klubb i från en av världens bästa ligor vara intresserad av en spelare med en färsk svår skada?
Hur många gånger heter det inte att en spelare som är på väg att bli klar för en ny klubb bara ska genomgå den obligtoriska läkarundersökningen innan övergången kan bli ett faktum.

Men Cagliaris intresse har sensationellt bestått och i dag blev alltså Sebastian Erikssons övergång ett faktum. Ett lån för resten av säsongen med en köpoption därefter.

Och så mycket hans agent och förre storspelaren Martin Dahlin än varit med om - både som spelare och vid det här laget som agent - så har han aldrig upplevt något liknande.

- Jag vet inte om det någonsin har hänt? Det kanske det har gjort men jag har i alla fall aldrig hört om något liknande, säger Martin Dahlin till FotbollDirekt.se.

- Men det här visar ju istället hur mycket Cagliari gillar Sebastian Eriksson, så bra fotbollsspelare klubben ser honom som.

Är du lättad över det här så högst oväntat lyckliga slutet?

- Lättad? Jag vet inte? Vi vet ju fortfarande inte exakt hur det slutar. Sebastian har en lång väg kvar, säger Dahlin och fortsätter:

- Det är fortfarande oerhört tråkigt med hans skada och jag lider med honom. Men när nu chocken för oss båda lagt sig så är det klart att allt som trots allt har hänt med Cagliari är en positiv överraskning.

Hur känner sig Sebastian själv efter dagar som måste ha varit omtumlande?

- Ja, men han är glad och nöjd, i övrigt är det något han själv får svara på.

Publicerad 2011-08-26 kl 15:37
Annons
Annons
Annons