Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Dajas" avstängning öppnar för talangen: "Jobbar hårt för att ta tillbaka min plats"

Djurgårdens stjärnskott Philip Hellquist har varit petad den senaste tiden. Mot Trelleborg ser han en öppning i startelvan - Daniel Sjölund är nämligen avstängd.

- Jag hoppas jag får spela. Men vi har inte fått startelvan ännu, säger Philip Hellquist till FotbollDirekt.se.

- Oavsett vem som spelar på "Dajas" plats kommer det bli bra. Vi har många duktiga spelare.

Du har inte fått spela särskilt mycket den senaste tiden - hur ser du på det?
- Vi har ett bra lag och i ett bra lag ska det vara stor konkurrens. Men jag jobbar hårt för att ta tillbaka min plats.

TRELLEBORG

Skadade/avstängda:
Peter Abelsson (s), Ibrahim Koroma (s).

Preliminärt lag:

Viktor Noring - Dennis Melander, Thommie Persson, Tuomo Turunen, Jonathan Asp - Mattias Adelstam, Magnus Andersson, Kristian Haynes, Marcus Pode - Fredrik Jensen, Andreas Drugge.Håll ögonen på:
Viktor Noring. Engelska Fulham har nyligen aviserat intresse för målvaktstalangen och kommer garanterat ha ögonen på honom under matchen mot Djurgården. Noring - som spås kunna bli lika bra som Andreas Isaksson - är säkerligen redo att ta nästa steg i karriären.

TFF-snack:
- Fyra matcher till och vi behöver ytterligare tre poäng för att känna oss säkra. De sista två matcherna har inneburit två raka förluster och 1-6 i målskillnad. Detta är en trend som vi måste bryta så snart som möjligt och allra helst redan nu mot Djurgården, skriver tränaren Tom Prahl på TFF:s hemsida.

- Vi måste lyfta våra egna prestationer. Vi brukar få igång vårt passningsspel hemma, men om vi inte gör det så kan det bli Djurgården som håller i bollen, fortsätter Prahl till dif.se.

- Djurgården har sitt spelsätt, man plockar mycket med boll, man har ett långt ihållande passningsspel, man kommer in på kanterna och har ett gott självförtroende efter en bra höstsäsong.  

DJURGÅRDEN

Skador/avstängningar:
Martin Andersson (s), Christer Youssef (s), Daniel Sjölund (a).

Preliminärt lag:

Pa Dembo Touray -  Kebba Ceesay, Joona Toivio, Prince Ikpe Ekong, Luis Antonio Rodriguez - Sebastian Rajalakso, Kasper Hämäläinen, Philip Hellquist, Sharbel Touma - Kennedy Igboananike, Mattias Jonson.

Håll ögonen på:
Kennedy Igboananike ser ut att ha slagit sig in Djurgårdens startelva för gott. Nigerianen har en speed som inte många allsvenska spelare kan matcha och leder lagets interna skytteliga på sex gjorda mål.

DIF-snack:
- Det är en tuff bortamatch, vi ska försöka få med oss tre poäng. Det är det enda som gäller, säger Philip Hellquist.

Ni har haft problem med lag som spelar med låga försvar. Hur ska ni luckra upp TFF?
- Jag tror att vi bryter den trenden mot Trelleborg. Vi är medvetna om att de kommer backa hem - vi har tränat på att spela oss igenom samlade försvar och kommer till spel med fullt fokus.

FD-kommentar:

- Trelleborg har slagit av på takten lite för tidigt. Efter två raka förluster är bottenstriden inte allt för avlägsen. Seger mot Djurgården skulle dock jaga iväg superetta-spöket för gott.

- Djurgården kommer stärkta från derbysegern mot AIK - men på bortaplan, mot lag som backar hem och satsar på snabba omställningar kammar de oftast noll.

- TFF är precis ett sådant lag. Djupledsstarka anfallsparet Drugge-Jensen kommer vålla stora problem för DIF-försvaret.

- Drugge avgör med två mål. TFF vinner med 3-1.

Christian Hildén

Publicerad 2010-10-16 kl 13:56
Annons
Annons
Annons