Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dåliga träningsplaner försämrade Malmö FF:s vecka inför AIK - matchtrupp uttagen

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Det dåliga vädret i Malmö har försämrat MFF:s träningar. Idag fick spelarna därför välja om de skulle vara med på den avslutande konstgrästräningen inför AIK. 

På dagens Malmö FF-träning saknades Behrang Safari, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, Markus Rosenberg, och Jo Inge Berget, en dag innan matchen mot AIK. 

Det var sedan tidigare klart att Safari (skada) och Bengtsson (avstängd) missar matchen. De tre andra stjärnorna är dock uttagna i 18-mannatruppen, och anledningen att de saknades var en sen ändring av träningsplan – från Swedbank Stadion till konstgräsmattan på plan 9. Detta på grund av regnet. 

- När beslutet var att det blev konstgräs så var det i samråd i spelarna att vara inne eller ute, säger huvudtränaren Magnus Pehrsson. 

Planerna har dessutom varit svaga under hela veckan. Den ordinarie träningsplanen, plan 7, har inte använts. Dessutom är inte hybridgräsmattan tillgänglig och MFF har därför haft ett par träningar på Malmö Stadion. 

- Vi har knappt på grund av planerna beskaffenhet knappt kunnat bedriva någon taktisk träning. Det tycker jag är en förutsättning för att man skulle ha gjort stora förändringar. 

Att träningsplanerna har varit så dåliga är därmed en av anledningarna till att MFF inte planerar att göra för många förändringar i laget, trots säkrat SM-guld. 

Pehrsson nämner också fler anledningar till varför han lär starta med starkast möjlig lag, som att det är ett prestigemöte mot AIK, att MFF har chans på poängrekord, och att den här hemmamatchen är en guldfest.

- Sedan har vi hela situationen i allsvenskan, där matchen för andra lag har betydelse. 

I skrivande stund har MFF sålt knappt 21 000 biljetter till matchen.

FAKTA

Malmö FF:s trupp mot AIK:

Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Magnus Wolff Eikrem, Mattias Svanberg, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-22 kl 12:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons