Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: TT.

Dalkurd flyttar - utan vetskap om arena och träningsanläggning

Dalkurd flyttar till Uppsala - men utan vetskap om var klubben ska träna, ha sitt kansli eller spela matcher. Nu inleds förhandlingarna med Uppsala kommun. 
- Det finns inga avtal. Vi kommer att gå igenom det med Uppsala, säger Dalkurds vice vd Zilan Lawan till Fotbollskanalen.

Dalkurd har under en längre tid uttryckt missnöje över att föreningen genom åren blivit orättvist behandlat i Borlänge kommun. Det har spekulerats om en möjlig flytt till flera olika städer och under tisdagen bekräftade föreningen att det blir en flytt till Uppsala.

Men det är ännu mycket som inte är fastställt. Föreningen har fört en dialog med kommunen om en flytt, men inte om vidare avtal kring var klubben ska träna, ha ett kansli och spela matcher. 

- Vi kommer nu att gå in på detaljerna kring allt vi ska göra. Vi har inte kunnat göra det innan på grund av att vi inte haft ett färdigt beslut. Nu sätts processen igång för att fastställa alla dem frågorna, säger Lawan.  

ANNONS

- Det finns inget skriftligt för det (arena och träningsanläggning). Det är också något vi kommer att gå igenom med Uppsala kommun och fastställa klart. Vi har bara haft en dialog. Uppsala har väntat på vårt beslut. 

Dalkurds ordförande Ramazan Kizil bekräftade att klubben ser över möjligheten att spela matcher nästa år i Västerås eller Gävle, vilket även Lawan bekräftar.

- Det är de alternativen vi har, men vi måste fastställa något. Vi måste ha en dialog. Det finns inga avtal, säger hon. 

Däremot vill förstås klubben i framtiden spela matcher i Uppsala. 

Det är klart att vi vill spela på den nya arenan när den är klar. Vi har bara haft en dialog med kommunen om det. Det finns inget avtal eller beslut, men när vi väl är bosatta där så behandlas ju vi som vilken förening som helst. 

En stor anledning till att beslutet drog ut på tiden var att styrelsen länge diskuterade kring om det var värt en flytt i förhållande till supportrarna som bor i Borlänge. 

- Det var ett jättesvårt beslut, inget självklart beslut. Det går inte ens att uppskatta hur länge vi diskuterade det. Men vi kom fram till att vi vill vara i en kommun som skapar förutsättningar. Vi vill absolut inte ha någonting eller få någon specialbehandling. Vi vill vara i en kommun, där vi blir rättvist behandlade som förening och där alla föreningar blir rättvist behandlade. 

ANNONS

Dalkurd ska framöver även ta beslut om hur ungomverksamheten ska se ut, då den stannar kvar i Borlänge. Det kan försvåra möjligheten för lovande ungdomar att träna med A-laget.

- Vi kommer att bedriva den (ungdomsverksamheten) på ett annat sätt. Det går inte att bedriva den som en akademi i och med att föreningen flyttar. Däremot har vi olika förslag och i och med beslutet kan vi börja diskutera de här förslagen, för att ta ett nytt beslut. Vi har inte kunnat ta de här besluten i och med att det inte fanns ett beslut från första början. Det var inte ett självlart beslut, så vi kunde inte gå vidare i frågorna. 

Känner ni en oro för att det inte kommer att lösa sig?
- Jag kan vara helt ärlig och säga att vi levt så mycket med oro och ovisshet av att bara vara i Borlänge och levt med utfallen där, så det är rent krasst ingen ovanlig situation för oss att leva i oro och ovishet. Jag tror att det kommer att lösa sig. Vi är, på något konstigt sätt, inte ovana vid det. 

- Det känns nu som att det kommer att finnas förutsättningar för att driva ett allsvenskt lag, bygga upp en ekonomi och ta sikte mot våra mål. 

ANNONS
Publicerad 2017-11-14 kl 15:10

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto