Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
46v

Dalkurd fördömer Heskalis uttalanden: "Står inte bakom"

Foto: Bildbyrån.

Cego Heskali kallade Malmö FF:s fans för ”outbildade bönder/rasister.”
Nu tar klubben avstånd från den tidigare vd:ns uttalanden.
”Detta uttalande är något som har gjorts i egenskap av privatperson och är inget som Dalkurd FF delar”, skriver man i en kommentar på sin hemsida.

Fotbollskanalen rapporterade tidigare under söndagen om det faktum att Cego Heskali, som fram till för bara några veckor sedan var vd för 2018 års allsvenska nykomling Dalkurd, på Twitter kallat Malmö FF:s supportrar ”Outbildade bönder/rasister”.

När Fotbollskanalen ringde upp menade han att tweeten kom efter vad han uppfattat som rasism riktat mot klubben under lång tid

- Under säsongen kunde jag hålla mig i styr från alla rasistiska kommentarer gentemot vår klubb. Nu när jag inte är det (vd) längre kan jag yttre mig som jag vill, förklarade han.

Efter Heskalis tweets och intervjun som följde har klubben nu gått ut och fördömt uttalandena och strukit under att de inte delas av Dalkurd som klubb.

”Dalkurd FF vill vara tydliga med att vi inte står bakom uttalandet som vår tidigare VD har gjort. Detta uttalande är något som har gjorts i egenskap av privatperson och är inget som Dalkurd FF delar. Vi är en förening som står för respekt, mångfald och allas lika värde. Malmö har en supporterkultur som är en förebild för Fotbollssverige”, skriver man.

Heskali valde att ta bort sin tweet under söndagen eftersom han menar att den riktat sig till fel MFF-personer.

- Det finns många hederliga Malmö FF-supportrar som läser och svarar på det. Det är inte riktat till dem utan det var till ”trollen” tweeten var riktad. Sedan kom alla de goda supportrarna, som är riktiga supportrar till Malmö FF, och svarade på det. Då vill man inte diskutera med dem för det var inte riktat mot just dem. Det var därför jag tog bort den. Jag kände att det var riktat mot fel personer.

Publicerad 2017-11-26 kl 19:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons