POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dalkurd-förvärvets svettiga debut: "Hade kunnat förlora med mer"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Stefan van der Lei är ny i Dalkurd, och gjorde i kväll sin första match för sin nya klubb.
Då fick målvakten det svettigt direkt borta mot Hammarby på Tele2 Arena.
- Jag gjorde några bra räddningar. Annars hade vi kanske förlorat med ännu större siffror, säger holländaren efter 1-4-förlusten.

Abdülaziz Demircan har lämnat Dalkurd, och i torsdags gick klubben ut med att man värvat in holländske Stefan van der Lei som ny burväktare. I dag, bara fyra dagar senare, gick van der Lei göra debut mot Hammarby på Tele2 Arena.

Dalkurd sattes under hård press tidigt från Bajen, som skapade en mängd heta chanser. Trots att van der Lei stod för flera svettiga räddningar låg Dalkurd under med 0-4 i paus, och föll till slut med 1-4.

- Jag är glad över att ha gjort min debut. Dalkurd gav mig möjligheten att göra det och jag är glad över det, men å andra sidan förlorade vi med 1-4, säger van der Lei till Fotbollskanalen efter matchen, och fortsätter:

- Jag tycker att vi gav bort det i den första halvleken. Vi måste kanske vara ärliga och säga att de var bättre, men i andra halvlek fick vi i alla fall se att vi sträckte på ryggen och visade vad vi kan. Jag tycker inte att vi behövde förlora så stort. Hade vi spelat hela matchen som andra halvlek hade vi kanske förlorat ändå?

Vad säger du om din egen insats?
- Jag är väldigt glad över min egen insats. Jag gjorde några bra räddningar. Annars hade vi kanske förlorat med ännu större siffror. Men jag tror att jag kommer kunna glädjas över det först senare i veckan. Nu tänker jag mer på 1-4-förlusten.

- Vi förväntade oss att de skulle pressa hårt och högt, i alla fall de första 20 minuterna. Det var inget som förvånad oss. Men vi visste det, så jag undrar lite varför vi gjorde det så svårt för oss när vi hade den informationen från början - varför vi inte slog långbollar för att komma bakom deras försvar i stället för att dribbla. Men jag är glad över att ha gjort debut i allsvenskan och spela för det här laget. Jag hoppas att vi lär oss av det här. Vi kan förhoppningsvis sträcka på ryggen och ladda om, för på söndag kommer en ny match.

Publicerad 2018-07-23 kl 22:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå