Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Dalkurd har hört sig för om matchspel på Gavlevallen

Dalkurd verkar helst vilja spela allsvensk fotboll på Gavlevallen 2018. Laget ställde under tisdagen en förfrågan om att få spela sina hemmamatcher i Gävle nästa år. 
– Vi fick en förfrågan och ska nu utreda möjligheterna, säger Joakim Lundberg, chef för Gavlehov, till Gefle Dagblad.

Dalkurd bekräftade under tisdagen att laget flyttar till Uppsala. Däremot är det inte klart var laget ska träna eller spela matcher nästa år. Klubbens vd Zilan Lawan bekräftade att det står mellan Gävle och Västerås, vilket nu i första hand verkar vara Gävle. 

Lawan ställde under tisdagen en förfrågan till Gavlehov om hur möjligheterna ser ut för att föreningen ska få spela sina 15 hemmamatcher nästa år på Gavlevallen. 

– Vi hade inte hört något tidigare, men Dalkurd hörde vid lunchtid av sig och ställde frågan om det var möjligt för klubben att spela sina 15 allsvenska matcher på Gavlevallen, säger Joakim Lundberg till GD. 

ANNONS

Lundberg kommer nu att utreda om det är möjligt att Dalkurd blir hyresgäst. 

– Vi kommer att ha ytterligare kontakter med Dalkurd. Vi behöver veta vad de har tänkt sig, så vi kan titta på både stort och smått och om vi kan tillgodose deras behov, säger han.

– Jag hoppas att vi, i samarbete med Dalkurd, har rett ut allting till nästa vecka så att klubben kan ta ställning till om de vill spela på Gavlevallen.

Gefles klubbdirektör Pär Lagerström har ingen åsikt i frågan om han vill att Gefle ska dela arenan med Dalkurd, då han anser att det inte ligger på hans bord.

- Vi är hyresgäster hos kommunen och vill de hyra ut arenan till en klubb till, så respekterar vi det. Det är Gävle kommun som äger den, så det är deras beslut. Vi får se möjligheterna och i stället ha ett gott samarbete, säger han till Fotbollskanalen. 

Gävle kommuns kultur- och fritidsförvaltningschef Kajsa Ravin var i sin tur också öppen för en dialog, när Fotbollskanalen tidigare pratade med henne. 

- Vi stänger inga dörrar för någonting. Vill de spela här så får vi ta en dialog kring det, säger hon.  

ANNONS

Men i Västerås är det andra tongångar kring att möjligen dela arena med Dalkurd. Västerås SK:s vice ordförande Thomas Wallin vill inte dela Solid Park Arena med föreningen.

– Vi känner att det kommer bli lite trångt i portgången, och att man då ska få ta hänsyn till klubbar som inte ens finns på orten utan enbart kommer hit och spelar matcher känns inte schysst mot oss eller andra klubbar som har verksamhet på arenan, säger Wallin till Vestmanlands Läns Tidning.

Publicerad 2017-11-14 kl 16:14

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto